DSM Art Collection

Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties in Life Sciences en Materials Sciences met elkaar te verbinden bewerkstelligt DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang en creëert daarmee duurzame waarde voor al zijn stakeholders. DSM ontwikkelt innovatieve oplossingen voor voeding, bescherming en prestatieverbetering in wereldwijde markten zoals voeding en voedingssupplementen, persoonlijke verzorging, diervoeder, geneesmiddelen, medische materialen, auto's, verf, elektrotechniek en elektronica, life protection, alternatieve energie en biogebaseerde materialen. DSM's 22.000 werknemers realiseren een netto jaaromzet van circa €9 miljard. DSM is genoteerd aan NYSE Euronext. DSM - Bright Science. Brighter Living.TM

 

Collectie

De verzameling kunstwerken binnen DSM  bestaat op dit moment uit hedendaagse internationale kunst, met inhoudelijke accenten op innovatie, duurzaamheid en snelgroeiende economieen , themas  die DSM als Life Sciences and Material Sciences Company bezig houden.

Kunstbeleid
DSM , de Life sciences en Material Sciences company, richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven en engageert zich op vele manieren met zijn maatschappelijke omgeving. DSM's eigen kunstcollectie is een van de manieren waarop het bedrijf daar al meer dan honderd jaar uitdrukking aangeeft.
Met de moderne hedendaagse kunst wil DSM medewerkers wereldwijd in aanraking te brengen met hedendaagse kunst en een inspirende werkomgeving bieden.Het doel van de collectie is kunst verzamelen op professioneel niveau ter versterking  en ondersteuning van het  corporate imago van DSM. Door middel van kunst  wil de DSM Art Collection een brug bouwen tussen DSM en de internationale samenleving. 

Geschiedenis
De geschiedenis van DSM staat in het teken van succesvolle aanpassing en verandering. Vanaf het begin in 1902, toen de Nederlandse overheid de onderneming oprichtte als staatsmijnbouwbedrijf, via een beursgenoteerde producent van (bulk)chemicaliën tot het DSM van vandaag: een Life Sciences en Materials Sciences-onderneming die actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen.

 

Collecties 11 oktober 2017
Catharien Romijn gastcurator bij het Bonnefantenmuseum
Verzameling Jacques & Miny Defauwes
Collecties 5 mei 2015
De Limburgers in de DSM Art Collection
In het kort

Naam collectie
DSM Art Collection

Contactpersoon
Catharien Romijn

Hoofdkantoor
Heerlen

Locaties kunstcollectie
De collectie is op dit moment verspreid over zes kernlocaties in Nederland: Heerlen, Sittard, Urmond, Geleen, Delft en Waalwijk.

Aantal kunstwerken
1261 waarvan er 716 tot de kerncollectie behoren.

Ontstaansjaar
1902. Kunstbeleid sinds 1985

Disciplines
Alle displines behalve video’s.

Verzamelgebied
Aanvankelijk hedendaagse Limburgse kunst en geografische gebonden maar vanaf 2003 ook hedendaagse nationale en internationale kunst.

Website bedrijf
www.dsm.com

Website kunstcollectie
www.dsm.com

Expositieruimte
In de hal van de kantoren in Heerlen, Sittard en Urmond wordt werk van de kunstenaars geëxposeerd die al deel uit maken van de DSM Art Collection of daar deel van uit gaan maken. Gemiddeld zijn er per kantoor vijf tentoonstellingen per jaar te zien. Hoofdkantoor Heerlen – het Overloon 1, 6401 JH, Heerlen
Kantoor Sittard – Posstraat 1, 6135 KR, Sittard
Kantoor Urmond – Mauritslaan 49, 6129 El, Urmond
Openingstijden van 17 uur tot 19 uur  

Ondersteuning
DSM sponsort het Bonnefantenmuseum in Maastricht.