Houthoff Buruma Kunstcollectie

Houthoff Buruma is een in Nederland gevestigd advocatenkantoor met meer dan 250 advocaten wereldwijd. De advocaten van onze diverse praktijkgebieden en kantoren werken gezamenlijk aan het creëren van nieuwe kansen en het managen van risico's. Wij werken nauw samen met cliënten om in veranderende marktomstandigheden innovatieve oplossingen en het beste juridisch advies te bieden. Ons succes is gelieerd aan het bereiken van de beste resultaten voor onze cliënten.

Collectie

De Houthoff Buruma kunstcollectie bestaat uit hedendaagse kunst, nationaal en internationaal, met schilderijen, werken op papier, sculptuur, installaties, grafiek en fotografie van onder andere Pieter Laurens Mol, Ger van Elk, Roger Raveel en Carel Visser. Tevens is een jongere generatie vertegenwoordigd. Denk aan kunstenaars als Roderick Hietbrink, Ronald de Bloeme, Vika Mitrichenka, Annelise Coste, Heringa van Kalsbeek en Sylvie Zijlmans.

Kunstbeleid
Sinds de inrichting van het Amsterdamse kantoor in de ITO toren aan de Zuidas en het vernieuwde kantoor aan het Weena in Rotterdam wordt er geen actief kunstbeleid meer gevoerd. De collectie is tot stand gekomen met het idee de eigen medewerkers en derden een inspirerende (werk)omgeving te bieden. Het beleid is thans gericht op beheer en behoud van een zorgvuldig samengestelde collectie. Houthoff Buruma wordt daarin bijgestaan door extern kunstadviseur Joannette Wegener Sleeswijk - Balvert, tevens contactpersoon voor de Houthoff Buruma kunstcollectie.

Geschiedenis
Op het moment dat Houthoff Buruma in 2005 het nieuwe hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas betrekt, vindt er een herbezinning op de kunstcollectie plaats. Een speciale kunstcommissie is daartoe samengesteld en zij hebben de uitgangspunten voor de huidige kunstcollectie geformuleerd.

Uit de collectie
Aam Solleveld

Zonder Titel, 2007/2008
muurinstallatie met tape
afmetingen variabel

In het kort

Naam collectie
Houthoff Buruma Kunstcollectie

Contactpersoon
Joannette Wegener Sleeswijk - Balvert

Hoofdkantoor
Amsterdam

Locaties kunstcollectie
De collectie is verspreid over twee locaties in Nederland: Amsterdam en Rotterdam.

Aantal kunstwerken
Circa 100

Ontstaansjaar
2005

Disciplines
schilderijen, foto’s, tekeningen, beelden, grafiek, installaties, video’s

Verzamelgebied
Hedendaagse beeldende kunst; internationaal.

Website bedrijf
www.houthoff.com

Ondersteuning
Onze maatschappij wordt verrijkt door een breed aanbod van cultuur, en hieraan levert Houthoff Buruma graag een bijdrage. Wij doneren jaarlijks aan de volgende culturele instellingen:
 
-       Concertgebouw Amsterdam
-       International Film Festival Rotterdam
-       Stedelijk Museum Amsterdam
-       Nederlands Dans Theater
-       Rotterdams Philharmonisch Orkest

Bruiklenen
Heringa van Kalsbeek, Z.t, 'Cruel Bonsai', Stedelijk Museum Amsterdam, 2008