Kunstcollectie InsingerGilissen Bankiers

InsingerGilissen is een private bank met dienstverlening op het gebied van financiële planning, inkomens- en vermogensstructurering, beleggen en financieren. Zij bedient vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen, verenigingen, religieuze instellingen en pensioenfondsen. Voor zelfstandige vermogensbeheerders treedt InsingerGilissen op als depotbank. De bank heeft vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Enschede en Rotterdam. InsingerGilissen is een zelfstandig onderdeel van KBL European Private Bankers.

 

Collectie

De Kunstcollectie InsingerGilissen Bankiers bestaat uit werken van voornamelijk Nederlandse, hedendaagse kunstenaars, waarnaast sterke contemporaine, internationale accenten aangebracht worden.

Kunstbeleid
Speerpunt van het kunstbeleid is 'de kunstenaar en zijn materiaal'. InsingerGilissen gaat bewust op zoek naar kunstenaars die op een heel eigen wijze het door hen gekozen materiaal hanteren. Dat kan betekenen dat een schilder eerst zijn eigen pigmenten mengt alvorens het op het doek aan te brengen, of dat een beeldhouwer de grenzen van zijn materiaal aftast. Avontuur, onderzoek en experiment zijn daarbij vanzelfsprekend erg belangrijk.

Geschiedenis
Theodoor Gilissen Bankiers verzamelt al sinds 2002 hedendaagse kunst. In 2017 volgde een fusie met Bank Insinger de Beaufort. Het bleek een mooi moment beide collecties tegen het licht te houden, samen te voegen en met een aangescherpt kunstbeleid de toekomst in te gaan.

 

Uit de collectie
Rosemin Hendriks

Zonder Titel, 2004
houtskool en conté op papier
162 x 126 cm

Collecties 2 december 2016
Huisbezoek Rijksclub
Theodoor Gilissen Bankiers
load more
In het kort

Naam collectie
Kunstcollectie InsingerGilissen Bankiers

Contactpersoon
Kees Sier

Hoofdkantoor
Amsterdam

Locaties kunstcollectie
De collectie is verspreid over een aantal kernlocaties in Nederland: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam.

Aantal kunstwerken
70

Ontstaansjaar
2002

Disciplines
In principe wordt geen enkele discipline uitgesloten. De nadruk in de collectie ligt echter wel op schilderkunst, werk op papier, driedimensionaal werk en fotografie.

Verzamelgebied
Hedendaagse beeldende kunst; internationaal, met een accent op Nederland.

Rondleidingen
Op aanvraag.

Website bedrijf
www.insingergilissen.nl

Website kunstcollectie
.

Bruiklenen
-Folkert de Jong,  The Practice Take 8, Centre Pompidou, Parijs, 2009
-Sebastian Bremer, Flotsam and Jetsam , Huize Frankendael, Amsterdam, 2009
-Elspeth Diederix,  TL, Museum Jan Cunen, Oss, 2009
-Chris Jones,  Snakes,  International Art Biennale, Bejing, China, 2008