KPMG Kunstcollectie

KPMG Nederland (ong. 3.200 werknemers) biedt hoogwaardige dienstverlening op het gebied van audit en advisory - KPMG Meijburg & Co is specialist in belastingen. Zo adviseren we onder meer over prestatieverbetering en risicobeheersing, begeleiden we transacties en zijn we actief op het gebied van controle en verantwoording. We hebben 13 kantoren door heel Nederland. We werken voor een brede groep opdrachtgevers: grote nationale en internationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties, overheden en semi-overheidsinstellingen.
KPMG Nederland is onderdeel van een groot internationaal netwerk. KPMG heeft kantoren in meer dan 156 landen met in totaal meer dan 152.000 medewerkers.

Collectie

De kunstcollectie dient als verfraaiing van het interieur van de KPMG-kantoren, waardoor een prettige werkomgeving wordt gecreëerd. Tegelijkertijd vormt het een communicatiemiddel door niet alleen kunstwerken in de openbare ruimtes van de KPMG-kantoren op te hangen, maar ook door het in bruikleen geven van onze collectie.
Het bestuur van deze Stichting bestaat uit KPMG partners  en 1 extern bestuurslid. Het bestuur vindt het belangrijk om de collectie te verspreiden over alle KPMG locaties en is daar dit jaar mee begonnen. Daarnaast heeft de Stichting de gehuurde kunst op haar locaties belegd bij twee landelijke kunstpartijen die de locaties inrichten waarbij de kunst aansluit bij de eigen collectie en KPMG.

Kunstbeleid
De verzameling kunstwerken binnen KPMG bestaat op dit moment uit hedendaagse kunst van jonge en veelbelovende kunstenaar die een relatie met Nederland hebben. Dit kan zijn omdat ze er bijvoorbeeld wonen of gestudeerd hebben.
Het werk moet passen bij de kernwaarden van KPMG: kleurrijk (diversiteit), professioneel, gedreven en mensgericht. Ook verschillende kunstvormen behoren in de collectie zoals fotografie, grafiek, olieverf, videokunst etc.

Geschiedenis
KPMG is in 1990 begonnen met het aankopen van kunstwerken. Sinds 2006 zijn de kunsteigendommen van KPMG onder gebracht in een aparte stichting binnen KPMG.

In het kort

Naam collectie
KPMG Kunstcollectie

Contactpersoon
Moniek van den Berg-Elstgeest & Elzemieke de Bruijn

Hoofdkantoor
Amstelveen

Locaties kunstcollectie
De collectie is verspreid over al haar dertien locaties in Nederland.

Aantal kunstwerken
Ruim 300 werken.

Ontstaansjaar
1990

Disciplines
alle disciplines

Verzamelgebied
Hedendaagse, jonge en veelbelovende kunstenaars die een relatie met Nederland hebben. Tevens moet het werk passen bij de kernwaarden van KPMG.

Website bedrijf
www.kpmg.nl

Website kunstcollectie
www.kpmg.nl

Publicaties
Kunstcollectie KPMG, 2014
KPMG Kunstcollectie, een kijkje in de keuken, 2012.

Bruiklenen
- Gijs Frieling, De Spar, tentoonstelling 'Vernacular Painting', Cobra Museum in Amstelveen, 2009.
- Barbara Polderman, Staand meisje, tentoonstelling 'Wonderland, Through The Looking Glass', Kunsthal in Amersfoort, 2009.
-Barbara Polderman, Staand meisje en Leeuwin met Welp, tentoonstelling “Home is where the heart is”, Het Valkhof Museum in Nijmegen, 2010.
- Marleen Sleewits, Interior no 31., Vishal in Haarlem, 2016