Kunstcollectie Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam is een groot algemeen opleidingsziekenhuis van 600 bedden. Het is geaffilieerd met het Erasmus MC en lid van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen in Nederland. Het is gevestigd in Rotterdam Zuid en heeft een lokaal en regionaal verzorgings gebied. Het is ontstaan uit de fusie van het Zuider Ziekenhuis en het Clara Ziekenhuis en in 2011 is het nieuwe gebouw geopend. Dit gebouw is onderdeel van de 'Zorgboulevard' waarop een groot aantal aan de zorg gerelateerde organisaties zijn gevestigd.

Collectie

Voor de kunstwerken in het Maasstad Ziekenhuis is gekozen die alle in opdracht te laten vervaardigen door Nederlandse kunstenaars om zo te komen tot kenmerken van kwaliteit, monumentaliteit en professionaliteit.

Kunstbeleid
De komende jaren zal de collectie verder worden uitgebreid met onder andere fotografie en beelden in de buitenruimte. Gezocht wordt naar relaties met de stad Rotterdam, onder andere wordt gedacht aan werk van jonge Rotterdamse fotografen.

Geschiedenis
De kunstcollectie van het Maasstad Ziekenhuis is van recente datum en bestaat in feite pas officieel sinds de opening van de nieuwe locatie

 

Uit de collectie
Marc Mulders

Mandala’s, 1958
glazen schalen met emaille verf, ingebrand

In het kort

Naam collectie
Kunstcollectie Maasstad Ziekenhuis

Contactpersoon
Vincent Hirt

Hoofdkantoor
Maasstadweg 21 3079 DZ Rotterdam

Locaties kunstcollectie
Hoofdkantoor

Aantal kunstwerken
28

Ontstaansjaar
2011

Disciplines
fotografie, glas, wandschilderingen

Verzamelgebied
Hedendaagse Nederlandse beeldende kunst

Rondleidingen
   

Website bedrijf
www.maasstadziekenhuis.nl

Website kunstcollectie
www.maasstadziekenhuis.nl