VUmc Kunstcollectie

VU medisch centrum is een van de acht academische medische centra en heeft als belangrijkste taken Patiëntenzorg, Wetenschappelijk onderzoek, Opleiding en Onderwijs.

AMC en VUmc bundelen de krachten sinds juni 2018 in het Amsterdam UMC waarbij ze samen bouwen aan een samenleving waarin ziekten kunnen worden voorkomen en patiënten worden genezen. Ze doen samen mee aan de top van het internationale wetenschappelijk onderzoek en hebben de intentie om medische doorbraken beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen.

 

 

Collectie

Een kunstcollectie opbouwen en tonen  in VU medisch centrum  vraagt om een weloverwogen houding naar onze patiënten en bezoekers. In Amsterdam en omgeving leven mensen uit 180 verschillende culturen die allemaal in VUmc welkom zijn. Daar houden we rekening mee maar we blijven tevens ambitieus bij het verkennen van ontwikkelingen in de kunstwereld en kiezen van nieuwe werken

We hebben twee thema's geformuleerd die van belang zijn bij onze verzameling: Mensbeeld en Natuur waarbij belevingen als "nieuwsgierig maken", "een glimlach oproepen" en "vernieuwing brengen" een extra dimensie toevoegen om de selectie van nieuw werk te kunnen ondersteunen. Daarbij is er aandacht voor jonge kunstenaars die recent zijn afgestudeerd en veelbelovend lijken te zijn.

De kunstcommissie heeft daarbij de ambitie om de belangstelling voor hedendaagse beeldende kunst in de pluriforme wereld van het VUmc te wekken en te stimuleren.    

 

Uit de collectie
Anuli Croon

Wind's up IV, 2011
acryl op linnen
170 x 250 cm 

 

Collecties 21 november 2019
Vacature Conservator
Amsterdam UMC
load more
In het kort

Naam collectie
VUmc Kunstcollectie

Contactpersoon
José de Boer

Hoofdkantoor
Amsterdam

Locaties kunstcollectie
De kunstwerken zijn geplaatst in de openbare ruimten in de kliniek en polikliniek waar patiënten, bezoekers en medewerkers komen.

Aantal kunstwerken
420

Ontstaansjaar
1996

Disciplines
schilderijen, foto's, tekeningen, grafiek, beelden

Verzamelgebied
Hedendaagse beeldende kunst van aan Nederland verbonden kunstenaars.

Rondleidingen
Op aanvraag voor maximaal 6 personen.    

Website bedrijf
www.vumc.nl

Website kunstcollectie
www.vumc.nl