Kim van Erven, 'Tucked In', gemengde technieken, 28 cm x 42 cm, 2016

8 mei 2018

Kim van Erven exposeert in Rijnstate

'Veel vormen, kleuren en materialen die we elke dag om ons heen zien lijken we voor lief te nemen. Maar wat als je ze uitvergroot? Dan zien we plooien, glans en onverwachte rondingen', constateert Kim van Erven. In Rijnstate laat ze een selectie van haar serie Soft Work zien; wandobjecten in een handzaam formaat gemaakt van MDF, foam en daaroverheen strak gespannen canvas, bedekt met een aantal lagen lak. Ingesnoerde, ingedeukte of uitpuilende objecten met een glossy voorkomen. Daar wil je het fijne van weten. Dichterbij gekomen zie je kleine onvolkomenheden; stofjes in de lak, kwaststreken of een paar plooien te veel. Toch niet zo onberispelijk als de eerste indruk deed vermoeden. Dat is echter met voorbedachten rade. De kleuren variëren van vele tinten huid tot een wellness-sfeer en candybar. De tastzin en smaakpapillen raken geprikkeld door alleen maar te kijken. De werken ogen aaibaar, sensueel, je wilt je hoofd erop laten rusten en tegelijkertijd voelt dat totaal ongepast. Het aantrekkelijke en afstotelijke, het onweerstaanbare en ongepaste, het volmaakte en onvolmaakte zijn allemaal strijdige karakteristieken in het werk van Kim van Erven. Het zijn herkenbare sensaties die je, ook in een ziekenhuis, voortdurend kunt ervaren.

De expositie is t/m 5 juni te zien.
Bezoekadres: Wagnerlaan 55 Arnhem, geopend van 08:00 uur t/m 21:00 uur.

Kim van Erven (Nijmegen, 1984) woont en werkt in Utrecht
Website: www.kimvanerven.com
Tekst: Mirjam Geelink

 

Contactgegevens

Pers
Anne Clement - van Vugt
+ 31 (0)6 13 77 72 44

Secretariaat
secretariaat@vbcn.nl

Post
Secretariaat VBCN
p/a E. Vossen
Waterkersweg 240
1051 PH Amsterdam

Concept en vormgeving
Kummer & Herrman

Techniek en hosting
8bahn

Content Management
Imee Luteijn Marije Bettenhaussen Wende Wallert  

Copyright
© 2013 - 2018 Vereniging
Bedrijfscollecties Nederland

Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) en de aan haar gelieerde bedrijven kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor informatie in welke vorm dan ook geplaatst door derden op onze website of voor informatie in de geprinte media gebaseerd op data van de website. Vereniging Bedrijfscollecties Nederland is niet aansprakelijk, noch verantwoordelijk voor de inhoud van eventuele offsite pagina’s of pagina’s die gelinkt zijn aan of afgeleid van onze website.

De informatie zoals opgenomen op onze website is met de grootste zorg geplaatst en wordt in de huidige staat geleverd, zonder enige garantie, in welke vorm dan ook, uitdrukkelijk of stilzwijgend, hieronder begrepen maar niet beperkt tot garanties ten aanzien van verkoopbaarheid, gebruiksmogelijkheden, niet inbreuk, nauwkeurigheid en het up to date zijn van informatie.

Vereniging Bedrijfscollecties Nederland behoudt zich het recht voor om te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen aan te brengen in de inhoud van de website en de website (tijdelijk) buiten gebruik te stellen.

Vereniging Bedrijfscollecties Nederland en de aan haar gelieerde bedrijven zijn niet aansprakelijk voor enige (directe, indirecte en/of gevolg-) schade (tengevolge van) (en/of) computer virussen voortvloeiende uit de toegang tot, het gebruik van en het vertrouwen op (de informatie op) de website www.vbcn.nl of enige hieraan gelinkte website, behoudens in geval van opzet of grove schuld.

Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de informatie op onze website behoren toe aan Vereniging Bedrijfscollecties Nederland en de aan haar gelieerde bedrijven of zijn opgenomen met toestemming van de eigenaar van de desbetreffende intellectuele eigendomsrechten.

Alle bepalingen en voorwaarden van Vereniging Bedrijfscollecties Nederland zijn van toepassing.

Van werken van beeldende kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Beeldrecht te Amsterdam.

© c/o Beeldrecht Amsterdam