Anything but homeless.

23 04 2015

Claire Harvey, Zonder titel, 2011, olieverf op plastic sheet met buddy, 13,3 x 13 cm

Anything but homeless.

info

Tekeningen uit de NOG Collectie
in Stedelijk Museum Schiedam
 25 april  - 21 juni 2015

Een dakloze collectie die een reizend bestaan leidde, dat was de gedachte over de NOG Collectie bij de oprichting in 1994. De bedrijfscollectie zonder vaste basis was te zien bij verschillende openbare instellingen. Sinds 2013 heeft de collectie een thuishaven gevonden bij het Stedelijk Museum Schiedam.

De NOG Collectie bestaat voornamelijk uit tekeningen en andere op papier toegepaste technieken. Ook schilderijen en beelden maken deel uit van de collectie. Voor de eerste tentoonstelling uit de NOG Collectie in Schiedam is gekozen voor een selectie uit de grote hoeveelheid tekeningen. Vaak zijn deze sensitief, subtiel en poëtisch. Ook worden tekeningen getoond die de grenzen van de discipline verkennen, typerend voor de actuele tekenkunst. Hierbij wordt soms het formaat overweldigend of krijgt een tekening een derde dimensie.

Kunstenaars in de tentoonstelling
Marijn Akkermans, Marjolijn van den Assem, David Bade, Merina Beekman, Simon Benson, Dineke Blom, Nik Christensen, Otto Egberts, Helen Frik, Claire Harvey, Frank van Hemert, Caren van Herwaarden, Tjibbe Hooghiemstra, Shelagh Keeley, Arno Kramer, Sandra Kruisbrink, Mariëtte Linders, Erik Mattijssen, Ronald Noorman, Peter Otto, Jürgen Partenheimer, Maria Smits, Elly Strik, Aline Thomassen, Pascale Ticheler, Emo Verkerk, Nobuko Watanabe, Hans de Wit.

Van drie kunstenaars wordt een werk aangekocht (Karin van Dam, Lenneke van der Goot en Charlotte Schleiffert). Bezoekers kunnen daarbij helpen door op hun favoriete kunstwerk te stemmen.

De NOG Collectie is eigendom van Stichting Beheer SNS REAAL.

Who doesn't like cookies?