Kennismaking met nieuw VBCN lid

16 10 2015

Sidi El Karchi, Sleeping lady, 2006, acrylverf op doek, 100 x 150 cm

Kennismaking met nieuw VBCN lid

info

Wat is de naam van jullie collectie?
Zuyderland Kunstcollectie

Wie is de conservator?
Arno Sijben

Waar bestaat de collectie uit?
Voor de openbare ruimte heeft de Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland (voorheen de Stichting Beheer Kunstcollectie Atrium MC) een vaste kunstcollectie verzameld. Deze bestaat uit zo'n vijfhonderd kunstwerken, van tweedimensionaal  werk (schilderijen, grafisch werk, tekeningen en ook videokunst) tot driedimensionaal. Deze kunstcollectie heeft een centraal thema: 'de mens' of 'het mens zijn'. De kunstwerken zijn afkomstig  van kunstenaars die een link hebben met de Euregio of vlak daarbuiten. Naast deze vaste kunstcollectie heeft Zuyderland ook een kunstuitleen. Deze is  bestemd voor de niet-openbare ruimten en bestaat uit de oude BKR-kunstwerken en schenkingen die niet passen in de vaste kunstcollectie.

Wat zijn de hoogtepunten uit de collectie of het kunstbeleid?
Hoogtepunt uit de collectie zijn de wandkleden van Claudy Jongstra, het lichtobject van Diana Raemakers,  de installatie van Suzanne Drummen en de muurschildering van Hadassah Emmerich.

Waarom zijn jullie lid geworden van de VBCN?
De Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland vindt het belangrijk om professioneel bezig te zijn en wil graag in contact komen met andere bedrijfsverzamelingen om over verschillende onderwerpen van gedachten te wisselen.

Who doesn't like cookies?