Uit het depot - deel II

01 11 2017

Uit het depot - deel II

info

Tot 30 oktober waren in de Lichthal van de Anningahof werken te zien uit de depots van kunstcollecties van leden van de VBCN. Via deze collecties komt een groot en divers publiek in aanraking met kunst. Dit gebeurt alleen niet wanneer er werken in depot staan. Daarom heeft de VBCN het initiatief genomen enkele van deze werken uit de depots te halen. In de Anningahof kregen de objecten weer de zichtbaarheid die zij verdienen.

Wellicht leidt het tonen van deze werken zelfs tot een tweede leven op een nieuwe locatie. U bent uitgenodigd mee te denken over de beste bestemming voor de werken. Suggesties voor geschikte locaties of collecties kunt u  achterlaten op de Facebook pagina van de VBCN bij het betreffende werk.

Met dit initiatief wil de VBCN een lans breken voor collectiemobiliteit en bijdragen aan de dynamiek en zichtbaarheid van bestaande collecties.

In het tweede deel van de tentoonstelling waren er werken te zien van: Marinus Boezem, Hans van den Ban en Irene Fortuyn. Deze werken zijn afkomstig uit ING Collectie en Collectie ABN AMRO.

Klik hier voor meer informatie over de Anningahof

Who doesn't like cookies?