VBCN Ledenbijeenkomst

09 07 2021

VBCN Ledenbijeenkomst

info

De dag start op het dak van Rozet, genaamd naar de diagram van Roger Penrose, een patroon dat eindeloos doorgaat, maar zichzelf niet herhaalt. De perfecte plek om eindelijk weer eens met de VBCN leden bij elkaar te kunnen zijn. Met uitzicht over de daken van de binnenstad van Arnhem en de glooiingen en boomtoppen van Sonsbeekpark wordt de dag afgetrapt door onze voorzitter Anne Clement van Vugt. 

Zij verwelkomt de leden, nieuwe leden en nieuwe vertegenwoordigers van collecties. Een groep van 28 personen uit 19 collecties bij elkaar. Later op de dag sluiten er nog een aantal andere leden aan.

Na de toelichting van Steven van Teeseling, directeur - Sonsbeek & State of Fashion, is iedereen nieuwgierig geworden naar de kunst van Sonsbeek 20>24. Met of zonder de app wordt de weg gevonden naar de kunst die te zien is op de verschillende locaties in de binnenstad.

De gesprekken onderling zijn zonnig en geanimeerd. De heerlijke lunchboxen van Collectie De Groen worden in het park genuttigd.

De decennia oude, zonovergoten lanen leiden vandaag naar verrassende, soms ontroerende of confronterende kunstobjecten. Ter afsluiting delen we onze ervaringen van de dag en de coronaperiode die achter ons ligt met elkaar, onder het genot van een koel drankje op een terras in Sonsbeekpark. 

Veel dank aan de organisatoren van deze geweldige dag:

Gabrielle de Nijs Bik - Kunstcollectie provincie Gelderland
Jeroen Glas - Rijnstate kunstcollectie
Anouk van Buuren - Kunstcollectie Essent-Enexis, tevens bestuurslid VBCN

Who doesn't like cookies?