VBCN live Webinar 'Legitimering van bedrijfscollecties ten tijde van Corona'

23 11 2020

VBCN live Webinar 'Legitimering van bedrijfscollecties ten tijde van Corona'

info

Op 6 november jl. vond de eerste VBCN live Webinar 'Legitimering van bedrijfscollecties ten tijde van Corona', plaats vanuit de studio op locatie campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Onder leiding van moderator Anne Clement van Vugt (voorzitter VBCN sinds 2020, Kunstcollectie Erasmus Universiteit) gingen VBCN leden Jorrit van Bavel (Albert Heijn Kunst Stichting), Els Drummen (NN Kunstcollectie) en Sabrina Kamstra (Hoofd Kunstzaken Amsterdam UMC) in gesprek over hun ervaringen met de huidige omstandigheden en de invloed daarvan op de bedrijfscollecties. Tijdens de Webinar werden alle bijwonende VBCN leden uitgenodigd om middels de chatfunctie vragen te stellen en meningen te delen. Waar mogelijk werd deze digitale inbreng vanuit de direct room direct in de uitzending gebracht door VBCN-bestuurslid Iljan van Hardevelt (Kunstcollectie van Twynstra Gudde). Daarnaast werden de uitkomsten van de mini poll, die voorafgaand aan de Webinar gehouden werd onder de VBCN leden, gedeeld.

Duidelijk werd dat er veel nieuwe uitdagingen zijn maar ook nieuwe kansen. Veel collecties brengen hun activiteiten online en kunstenaars worden via opdrachten en aankopen nog steeds actief ondersteunt. Gelukkig hebben de VBCN leden ook in deze tijd onderling nog veel contact. Uit de vele positieve reacties n.a.v. deze Webinar bleek opnieuw het belang van de onderlinge kennisuitwisseling. Het bestuur heeft het voornemen om bij voldoende interesse in 2021 een tweede Webinar editie aan de leden aan te bieden. Deze eerste editie is voor leden via een link terug te zien. 

Who doesn't like cookies?