VBCN trapt het 15-jarige lustrum af in Groningen

10 01 2020

VBCN trapt het 15-jarige lustrum af in Groningen

info

Op 10 januari 2020 vindt de aftrap van het 15-jarige lustrum van de VBCN plaats in Groningen. We starten het lustrumjaar met een bijzonder veelzijdige dag waarbij we ons laten onderdompelen in de kunst bij drie verschillende instellingen. De gehele dag is zowel voor leden én oud-leden en wordt geheel verzorgd door de VBCN inclusief vervoer en versnaperingen.

Het programma ziet er als volgt uit

08:00 - Start

We starten om 08:00 op Utrecht Centraal. Vanuit daar rijden we met een gereserveerde bus naar Groningen. Met de bus rijden we naar de verschillende locaties. Gedurende het reizen worden er een aantal mededelingen gedaan door het bestuur en is er gelegenheid om te netwerken

10:30 - Aankomst bij Landhuis Oosterhouw 

Rondleiding en lunch
Op een half uurtje boven Groningen ligt Landhuis Oosterhouw. Op deze unieke plek verbindt stichting Oosterhouw cultuur en maatschappij. Op het landgoed is veel ruimte om te genieten van de kunst, het eten en de prachtige parktuin. Stichting Oosterhouw verzorgt voor de VBCN een lunch en een rondleiding van het huis. Bij mooi weer is er ook een rondleiding door de tuin. Tijdens de rondleiding zullen we een kijkje nemen in het atelier uit het Artist in Residence programma van de stichting. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Groninger Museum.

14:00 - Aankomst Groninger Museum

Bezoek tentoonstelling Daan Roosegaarde 
In het Groninger Museum vindt de eerste solotentoonstelling van Daan Roosegaarde plaats. We krijgen een rondleiding langs de verschillende zalen en een toelichting van Verily Klaassen, hoofd kunstzaken Rabobank. Met haar toelichting gaat Verily in op de Artist Residency van Daan Roosegaarde bij de Rabobank en het AIR-programma van de Rabobank in het algemeen. Vanuit het Groninger Museum gaan we naar het hoofdkantoor van de Gasunie.

16:00 - Aankomst Gasunie

Bezoek kunstcollectie + nieuwjaarsborrel VBCN
In het prachtige hoofdkantoor van de Gasunie worden we ontvangen door Rudi Streuper en krijgen we een kijkje in de Kunstcollectie van de Gasunie. Tijdens de rondleiding zal Rudi Streuper meer vertellen over de collectie en de kunstcommissie. Vervolgens sluiten we daar de dag af met de traditionele nieuwjaarsborrel van de VBCN.

19:30 - Einde
Naar verwachting komen we om ca. 19:30 terug op Utrecht Centraal.

Leden én oud-leden kunnen zich voor deze dag aanmelden door een mail te sturen naar het secretariaat

Who doesn't like cookies?