Pinned Up: Marcel Wanders in het Stedelijk Museum Amsterdam

31 01 2014

Pinned Up: Marcel Wanders in het Stedelijk Museum Amsterdam

info

Ahold is expositiesponsor van Marcel Wanders: Pinned Up in het Stedelijk Museum Amsterdam. Marcel Wanders (Boxtel, 1963) wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction. Het is de eerste overzichtstentoonstelling van de ontwerper in Europa sinds 1999, het grootste overzicht van Wanders' werk ooit en de eerste grote designtentoonstelling in het Stedelijk Museum na de heropening in 2012.

De tentoonstelling bevat ontwerpen uit het hele oeuvre van Wanders, dat de periode beslaat van eind jaren tachtig tot nu. Meer dan 400 objecten zullen te zien zijn in de monumentale ondergrondse ruimte in de nieuwe vleugel van het Stedelijk, waaronder meubelen, lampen, apparaten, bestekken, behang, verpakkingen en sieraden. Daarnaast zijn er foto's van interieurs te zien, evenals ontwerptekeningen, prototypes, experimenteel werk in kleine oplagen, sculpturale objecten ontwikkeld voor speciale projecten en 'virtuele interieurs' die als vrij werk op de computer zijn ontstaan.

Marcel Wanders Pinned Up is de tweede van de twee tentoonstellingen die Ahold ondersteunt als sponsor van het Stedelijk Museum.

Pinned Up is van 1 februari t/m 15 juni 2014 te zien.


Voor meer informatie zie: www.stedelijkmuseum.nl

Who doesn't like cookies?