First moments of things I saw

22 09 2015

Antoinette Nausikaä, Paying my respect to the mountain, Hengshan Nan, China, 2015

First moments of things I saw

info

Antoinette Nausikaä werkt sinds 2010 aan een wereldwijd on going kunstproject van heilige bergen die een onontkoombare aantrekkingskracht op haar hebben. Ze onderzoekt wat er over is van de zeggingskracht van de tijdloze bergen in de snel veranderende wereld. In tegenstelling tot het adagio snel, sneller, snelst vertraagt Nausikaä juist haar tempo in een poging om de oorspronkelijke spirituele kern van de bergen te vangen, daarom reist ze bijvoorbeeld waar mogelijk over land naar de bergen toe.

Ze observeerde de Mount Fuji in Japan, de Olympus in Griekenland, de Ararat op de grens van Turkije en Armenië en is net terug van een reis van een half jaar door China. Daar bezocht ze de beroemde 'Wu Yuè', vijf bergen die door het land verspreid liggen en al eeuwenlang als heilig te boek staan. Eenmaal ter plekke vormt de berg voor maanden haar atelier waar ze materialen verzamelt en met foto's, tekeningen en sculptuurtjes haar ervaringen vastlegt.

Het verslag van haar reis naar China heeft ze vastgelegd in de bijzondere publicatie "First moments of things I saw". In de Brummelkamp galerie zijn tot 3 november foto's, tekeningen en sculptuurtjes te zien die zij tijdens haar reis naar China heeft gemaakt.

Meer informatie voor bezoekers is te vinden op de kunstsite van het AMC.

Who doesn't like cookies?