Artspotting

22 08 2017

Artspotting

info

Ieder jaar trekt er een bonte stoet van kunstliefhebbers langs de eindexamen tentoonstellingen van de kunstacademies in Nederland. Voor jonge kunstenaars is het niet altijd even eenvoudig om hun werk na de academie onder de aandacht te brengen. Andersom vraagt het 'spotten' van jong talent om een alerte houding van de beschouwer. Het is deze alertheid die kenmerkend is voor het kunstbeleid van De Nederlandsche Bank. De kunstruimte van de bank heeft zich in de afgelopen jaren ruimschoots bewezen als een podium voor jonge kunstenaars en de tentoonstelling Artspotting 2017, voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe.

Voor Artspotting 2017 werd het werk van 11 kunstenaars door gast-curator Martin van Vreden, in samenspraak met de Kunstcommissie van DNB, geselecteerd uit het aanbod van eindexamen tentoonstellingen. De keuze van de curator is gebaseerd op persoonlijke voorkeur: originaliteit, scherpte, uitvoering en presentatie waren leidende criteria.

De titel 'Artspotting' verwijst naar de titel van de cultfilm 'Trainspotting', uit 1996, een pakkende titel die volgens de regisseur van de film geen diepere betekenis had, maar waarover veel theorieën de ronde deden. 'Artspotting' kan op verschillende manieren geduid worden, maar wil vooral een pleidooi betekenen voor een open blik bij het 'spotten' van talent!

Aan de expositie nemen deel:

Lorena Solís Bravo (KABK)

Christa te Dorsthorst (AKV/St. Joost)

Pedro Herrero Ferrán (Rietveld Academie)

Daryl Fijneman (AKV/St. Joost)

Valentina Gal (ArtEZ)

Iris Esperanza Immink (ArtEZ)

Renée van Oploo (AKV/St. Joost)

Aurelien Potier (Rietveld Academie)

Nika Schmitt (ABKM)

Manju Sharma (HKU)

Anouk van Zwieten (HKU)

De tentoonstelling is van 25 augustus tot en met 28 september 2017 in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Een afspraak maken kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of telefonisch (020-5242183). Legitimatie is verplicht.

Who doesn't like cookies?