The Suite - Min Oh

20 09 2012

Min Oh, The Suite (videostill), 2011

The Suite - Min Oh

info

Het videowerk van de Zuid-Koreaanse kunstenares Min Oh (Seoul, 1975) kenmerkt zich door sprookjesachtige verhalen en kinderversjes met duistere ondertoon.

Onschuldige scenes die tegelijkertijd verontrusten, veroorzaakt door het contrast tussen wat je ziet en hoort. Zoete beelden versus schrille geluiden. Een synthese tussen muziek en beeld, die tegelijkertijd Min Oh’s eigen talenten weerspiegelt: in de wieg gelegd voor een carrière als pianiste, koos ze voor de beeldende kunsten.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Min Oh een nieuwe serie video- en performancekunst. Werken die zich tot elkaar verhouden als verschillende muziekstukken. The Suite.

Min Oh verblijft op dit moment als artist in residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Oh studeerde eerst Piano Performing en Visual Communication Design aan de Seoul National University in Seoul. Vervolgens richtte zij zich op Graphic Design aan de Yale University School of Art in New Haven. Hier won zij tevens de Bradbury Thompson Memorial Prize.

De tentoonstelling is te zien van 20 september tot en met 25 oktober in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank, Westeinde 1, Amsterdam. Bezichtiging is alleen mogelijk op afspraak. Telefoon; + 31 20 524 2186. Legitimatie verplicht.

Who doesn't like cookies?