Studenten en medewerkers maken kunst voor nieuwe UB

02 02 2017

Studenten en medewerkers maken kunst voor nieuwe UB

info

De vernieuwde Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam krijgt een bijzonder kunstobject. Studenten en medewerkers kunnen zelf meewerken aan een groot kunstwerk van kunstenaar Marijn van Kreij dat gaat bestaan uit ongeveer duizend handgeschilderde tegels.

In de Universiteitsbibliotheek, die momenteel volledig wordt gerenoveerd, komen ook nieuwe kunstwerken. Vlakbij de nieuwe entree op de Institutenlaan komt een groot kunstwerk van 3 x 15 meter dat bestaat uit ongeveer duizend handgeschilderde tegels.

Kunstenaar Marijn van Kreij start hiervoor het project 'The Studio'. In zijn tijdelijke studio in de Erasmus Gallery zijn studenten en medewerkers van harte uitgenodigd om bij te dragen aan de totstandkoming van het kunstwerk. Van 6 t/m 17 februari kunnen ze dagelijks bij hem binnenlopen om mee te doen. Na een korte introductie in de glazuurtechniek kan iedereen elk twee tegels beschilderen.

Marijn van Kreij: "Studenten en medewerkers kunnen deelnemen aan het creatieproces. Graag wil ik met hun hulp kleitegels beschilderen met steeds hetzelfde beeld. Het persoonlijk handschrift en de verschillen binnen de herhaling worden in het werk belangrijk. Het is een unieke kans om mee te helpen aan een kunstwerk dat een permanente plek krijgt in de nieuwe Universiteitsbibliotheek."

Who doesn't like cookies?