Tentoonstelling "Harvest 2023"

25 08 2023

25 10 2023

Tentoonstelling

info

Vrijdag 25 augustus opent de tentoonstelling “Harvest 2023” van Jiyan Düyü in het compartiment van Lakeside Collection in het Depot Boijmans Van Beuningen. De kunstenaar heeft een artist-in-residence programma bij Lakeside Collection afgerond.

Jiyan Düyü studeerde in 2022 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Met haar afstudeerfilm en video installatie “Birds Fly Back” was zij één van de ‘Best of Graduates’, won zij de ‘Lakeside Collection Award’ en de ‘Wildcard’ van het Nederlands Filmfonds. Door de twee awards te combineren kwam haar nieuwe werk “Heaven must be like this” tot stand. 

Cachupa, Leonel en Cucada spreken in de film over auto’s, kinderen en het verlies van hun ouders. In “Heaven must be like this” delen zij hun levensverhaal met elkaar.

De tentoonstelling “Harvest 2023” van Jiyan Düyü met het werk “Heaven must be like this“ zal vanaf 25 augustus tot en met 25 oktober 2023 te zien zijn voor het publiek in het compartiment van Lakeside Collection in het Depot Boijmans Van Beuningen.

Het adres van het Depot Boijmans Van Beuningen is Museumpark 24, 3015 CX in Rotterdam en u kunt in de onderliggende parkeergarage parkeren.

Lakeside Collection Award

In 2021 is de Lakeside Collection Award in het leven geroepen en de eerste drie jaar zet de collectie zich in om de prijs uit te reiken aan een van de deelnemers aan de tentoonstelling Best of Graduates, jaarlijks georganiseerd door Galerie Ron Mandos en ondersteund door de Ron Mandos Young Blood Foundation. Zowel de galerie als de stichting worden bewonderd omdat ze jonge kunstenaars onvoorwaardelijk steunen.

Jaarlijks krijgt de winnaar van de Lakeside Collection Award een artist-in-residence programma in het besloten compartiment van de Lakeside Collection in het Depot Boijmans Van Beuningen, inclusief financiële ondersteuning en begeleiding gedurende deze periode. Met deze prijs wil Lakeside Collection lokale en hedendaagse kunstenaars ondersteunen en zichtbaarheid geven. Het aangaan van een langdurige relatie met de kunstenaars is een belangrijk anker van het programma.

Lakeside Collection

Een collectie moderne en hedendaagse kunst, opgericht in 2015 door Lakeside Capital Partners, met lokale aanwezigheid tentoongesteld in “Villa Lakeside”, aangesloten locaties en Depot Boijmans Van Beuningen. Diversiteit en inclusie zijn waardevolle inspiratiebronnen voor de Lakeside Collection, die bestaat uit meer dan 120 kunstwerken gemaakt door lokale en internationale kunstenaars van 1946 tot heden.

Lakeside Collection gelooft in de kracht van kunst en brengt inspiratie over op haar bezoekers. De collectie vertoont veel verschillende kunstvormen, variërend van videokunst, sculpturen, schilderijen, filmografie, fotografie tot print.

In 2019 is Lakeside Collection officieel lid geworden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland. Voor meer informatie: www.vbcn.nl

Who doesn't like cookies?