Mijn Kunst:

11 04 2014

Ina van Zyl, Take off, houtskool op papier, 42 x 59cm. 2004

"Ik ben benieuwd welke vrouw bij de voet hoort en waar haar pad naar toe leidt"

 

Mijn Kunst:

info

de keuze van de medewerker van het LUMC

Van 17 april  t/m 15 juni 2014

Op donderdag 17 april opent in Galerie LUMC de tentoonstelling 'Mijn Kunst'. Een tentoonstelling met de favoriete schilderijen, tekeningen, foto's, grafiek en beelden van medewerkers van het LUMC.  'Mijn kunst' was van 2009 tot en met 2013 een vaste rubriek in het personeelsblad Lumens van het LUMC. Drie jaar lang vertelden medewerkers hierin over hun favoriete kunstwerk uit de collectie. "Als ik deze trap neem, is dat vanwege dit kunstwerk."

Persoonlijke relatie
Dagelijks ervaren medewerkers, bezoekers, patiënten en studenten de unieke kunstcollectie in de gangen, trappenhuizen, poliklinieken, verpleegafdelingen en vergaderzalen van het LUMC. Velen van hen ontwikkelden een persoonlijke relatie met een kunstwerk. Hun uitspraken zijn in de tentoonstelling te lezen. "Het jongetje is zo echt. Ik zou hem eruit willen halen en zeggen: kom maar mee, ik breng je wel naar je moeder", aldus een medewerker. Een ander: "Het zet me aan het denken over het rauwe leven daar en hoe bevoorrecht wij hier zijn."

Kunst als medicijn
In Galerie LUMC zijn circa 30 favoriete kunstwerken bijeengebracht uit de collectie LUMC. Sinds 1988 heeft deze collectie zich een plaats verworven tussen de gerenommeerde Nederlandse collecties hedendaagse kunst. "Kunst als medicijn", is van het begin af aan de leidraad bij het verzamelen van kunst. Met de 2800 kunstwerken die zijn verspreid over de gangen, pleinen en wachtruimtes wil het LUMC patiënten en bezoekers inspireren, afleiden en bekend maken met de ontwikkelingen in de hedendaagse kunst.

Voor meer informatie zie website LUMC

Who doesn't like cookies?