Kunstroute 2012

12 04 2012

Kunstroute 2012

info

Op 12 april 2012 zal wethouder Jan Jaap de Haan (Cultuur) in de Galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum het eerste exemplaar uitreiken van de nieuwe Kunstroute van het LUMC. Dit is een wandeling langs 39 spraakmakende kunstwerken in en om de LUMC-gebouwen. Andrea Kleekamp, geregelde bezoeker en patiënt van het LUMC, neemt de Kunstroute in ontvangst. De Kunstroute wordt uitgebracht ter gelegenheid van het derde lustrum van het LUMC.

Helende werking
Voorafgaand aan de uitreiking houdt prof. Agnes van den Berg een korte lezing over De helende werking van kunst en groen. Agnes van den Berg bekleedt de leerstoel ‘Beleving en waardering van natuur en landschap’ aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kunstenaars
Na de lancering kunnen de aanwezigen de Kunstroute lopen. Enkele kunstenaars, onder wie Anna Thalia Benus, Machiel Botman, Reinoud van Vught, Jos van der Sommen, Rosemin Hendriks en Hendrik Kerstens, zullen bij hun werk een toelichting geven.

Het LUMC heeft in 25 jaar een indrukwekkende kunstcollectie opgebouwd. Kunst doorbreekt de klinische sfeer en zorgt voor een persoonlijke en gastvrije omgeving, waarin mensen zich thuis voelen. Dat geldt voor bezoekers en patiënten, maar ook voor medewerkers.
Uit de vele reacties die het LUMC ontvangt, blijkt dat er grote behoefte bestaat aan een rondleiding langs een selectie van de kunstwerken. Het derde lustrum van het LUMC is een mooie aanleiding om in deze behoefte te voorzien.

Belangstellenden zijn welkom op 12 april vanaf 16.30 uur, bij voorkeur na aanmelding: communicatie@lumc.nl. De Kunstroute is verkrijgbaar op verschillende uitgiftepunten in het LUMC en bij het Visitor Centre, Stationsplein 41 te Leiden.

Who doesn't like cookies?