To Catch a Falling Feather - Recomposed for LUMC

28 11 2013

Lynne Leegte - Hands

To Catch a Falling Feather - Recomposed for LUMC

info

Eelco Brand, Lon Godin, Lynne Leegte, Lin de Mol, Lara de Moor en Erik Odijk

28 november t/m 26 januari 2014

Op donderdag 28 november opent in Galerie LUMC de tentoonstelling ‘To Catch a Falling Feather | Recomposed for LUMC’. Een groepstentoonstelling met tekeningen, schilderijen, foto’s, video’s en beelden van zes kunstenaars waarvan een aantal vertegenwoordigd in de collectie van het LUMC. De tentoonstelling was eerder te zien in de Maatschappij Arti en Amicitiae. Speciaal voor het LUMC stelden de curatoren en deelnemende kunstenaars Lara de Moor en Lynne Leegte op basis van hetzelfde concept een nieuwe tentoonstelling samen.

De tentoonstelling wordt donderdag 28 november om 16.30 uur geopend door Hester Alberdingk Thijm, directeur van de AkoNobel Art Foundation.

Zes kunstenaars op deze tentoonstelling brengen in uiteenlopende technieken vluchtige momenten uit hun omringende wereld in beeld. Onopvallende momenten die eenmaal in beelden ‘gevangen’ getuigen van poëzie en schoonheid. Wat de kunstenaars bindt is hun gevoeligheid om die momenten te herkennen en met groot vakmanschap te verbeelden. Eelco Brand ‘schildert’ met pixels en digitale technieken waarmee hij de natuur sublimeert en naar zijn hand zet. Lon Godin schildert geometrische patronen die zij op groot formaat doek aanbrengt. Haar schildertechniek creëert fluïditeit waardoor een sensueel effect van gestolde beweging ontstaat. Lynne Leegte brengt met verstilde sculpturen van albast en met foto’s, het 17de eeuwse vanitas stilleven in herinnering. Uit haar werk spreekt verlangen naar het verleden en het en het gebruik van oude technieken en ambachten. In de video-installaties, tekeningen en foto’s van Lin de Mol is de relatie tussen de mens en de natuur een steeds terugkerend thema . De zoekende mens, verlangend naar het vervullen van zijn wensen, staat in haar werk centraal. Lara de Moor neemt voor haar schilderijen de werkelijkheid als uitgangspunt, maar haar manier van schilderen geeft het beeld een eigen onbestemde sfeer. “Ik wil dingen uit mijn directe omgeving weergeven en de innerlijke beleving een vervormende rol laten spelen”, aldus de Moor. Met levensgrote tekeningen uitgevoerd in houtskool en pastel brengt Erik Odijk de ontzagwekkende natuur in beeld. Het licht- donker en de zichtbare tijdsduur waarvan de tekeningen getuigen, vormen een deel van het imposante effect van zijn tekeningen.

De tentoonstelling To Catch a Falling Feather | Recomposed for LUMC laat zien hoe zes hedendaagse kunstenaars handwerk inzetten als instrument voor contemplatie.

Who doesn't like cookies?