Videokunst tijdens Global Cenference on Cyberspace 2015

15 04 2015

Forecast, Anne de Vries

Videokunst tijdens Global Cenference on Cyberspace 2015

info

GCCS 2015
Nederland organiseert op 16 en 17 april 2015 in het World Forum in Den Haag de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015) Deze conferentie is hét internationale platform waar over grenzen van organisaties, landen en disciplines heen gediscussieerd wordt over de toekomst van het internet.
Daarnaast biedt de conferentie een goede gelegenheid de Nederlandse visie te presenteren van een digitale wereld waarin de verbinding tussen vrijheid, veiligheid en maatschappelijke en economische groei centraal staan.

Videokunst
Het ministerie van Buitenlandse Zaken kiest er voor om de bezoeker van de GCCS2015 op een extra prikkel te tracteren. Op prominente plaatsen is er kunst aanwezig. Fotografie uit de eigen collectie van het ministerie en schilderkunst uit de collectie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Maar het meest opvallend zal de videokunst zijn. Deze videokunst is voor de duur van de conferentie in bruikleen gegeven aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. De kunstenaar Eelco Brand stelt twee werken beschikbaar. Galerie Annet Gelink geeft ook een tijdelijke bruikleen af. Het merendeel van de getoonde werken wordt door  hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht ter beschikking gesteld. Het bijzondere lifestyle hotel, ingericht door Marcel Wanders, heeft een ruime collectie videokunst die door het gehele hotel heen wordt getoond. Het hotel is hiermee de eerste in zijn soort.

De selectie video kunst is uiteenlopend. Overeenkomsten zijn te vinden in de sterke autonomie van de beelden die zonder enige toelichting al tot de verbeelding spreken. Daarnaast is er de voorkeur voor de Nederlandse kunstenaar of de typisch Nederlandse thematiek zoals wolkenluchten, molens en het Nederlandse landschap.

Er wordt videokunst getoond van: Broersen and Lukacs, Klaas Kloosterboer, Dana Levy, Johan Rijpma, Anne de Vries (collectie hotel Andaz Amsterdam), Erik Wesselo (Galerie Annet Gelink) en Eelco Brand (Eelco Brand) 

Who doesn't like cookies?