Rabobank Dutch Photographic Portrait Prize 2018

02 10 2018

Sora in Black, 2016, Jitske Schols (1969) Winnaar Dutch Photographic Portrait Prize

Rabobank Dutch Photographic Portrait Prize 2018

info

Portretkunst in de fotografie is een intiem samenspel tussen fotograaf en het model. Het is een zoektocht naar identiteit, kwetsbaarheid, herkenning en sterfelijkheid. Oftewel: het mens zijn. De mens en het mens zijn is een belangrijk en veelvuldig terugkomend thema binnen de Rabo Kunstcollectie.

Het is daarom dat de Rabo Kunstcollectie met veel trots bekend kan maken dat we een fantastische samenwerking zijn aangegaan met de Dutch National Portrait Gallery en DuPho in de vorm van de Rabobank Dutch Photographic Portrait Prize. Deze prijs is bedoeld om de Nederlandse portretkunst in de fotografie een extra stimulans te geven. Daarnaast wordt er dit jaar een nieuwe prijs geïntroduceerd, speciaal voor jong talent, genaamd de Rabobank Dutch Photographic Portrait Talent. De Rabo Kunstcollectie neemt werk van de winnaars op in haar collectie. Eerdere winnaars van de prijs zijn Koos Breukel, Stephan Vanfleteren, Gerard Wessel, Annaleen Louwes, Robin de Puy, Sander Troelstra en Jitske Schols.

Om de portretfotografen van Nederland een platform te geven wordt het werk van de fotografen die de "shortlist" bereikt hebben gepresenteerd in de Inspiratiezone van de Rabobank in Utrecht. De tentoonstelling zal feestelijk worden afgetrapt door middel van de bekendmaking van de winnaars van de Rabobank Dutch Photographic Portrait Prize en de Rabobank Dutch Photographic Portrait Talent. De tentoonstelling is hierna tot medio januari 2019 tijdens kantooruren vrij toegankelijk voor publiek.

Meer informatie over de Rabobank Dutch Photographic Portrait Price, kijk op http://dutchnationalportrait.gallery/rdppp.html

Voor meer informatie over de Rabo Kunstcollectie kijk op https://www.rabobank.com/nl/about-rabobank/in-society/art-collection/index.html

Who doesn't like cookies?