Werk van Inez de Brauw te zien bij Sanquin

05 02 2015

Exhibition No 1, 2013
Olie- en acrylverf op canvas
203 x 280 cm

Werk van Inez de Brauw te zien bij Sanquin

info

In februari exposeert Inez de Brauw in Galerie Joghem. De expositie wordt op vrijdag 6 februari geopend met om 17.30 uur de openingstoespraak door Thera Clazing, beeldend kunstenaar.

Inez de Brauw over haar werk:

"Een paar jaar geleden stond ik aan de voet van KulKulcan, een enorme tempel in de Mayastad Chichen Itza in Mexico. Ik was overweldigd door de grootte van de tempel en de mankracht die het bouwen heeft gekost.

Het contrast tussen toen en nu trof me: generaties Maya's die pertinent krom liepen door het bouwen aan één tempel voor een hoger doel, tegenover de post-form follows function architectuur van nu, waarbij alles zo goedkoop, snel en functioneel mogelijk wordt gebouwd. Bovenal besefte ik me dat ik me op geen enkele mogelijkheid kon identificeren met de bouwers; zo ver stond hun leven schijnbaar van het mijne af.

In mijn huidige werk probeer ik deze gevoelsmatige fricties tussen tijden en culturen te visualiseren. Ik speel met Foucault's aanname dat elke groep, elke cultuur en elk tijdvak zijn eigen vertoog heeft en daardoor eigen waarheden, waardes en taboes.

Ik zoek beelden bij gevonden karakteristieken uit verschillende tijden en culturen en plaats deze beelden tegenover elkaar. Binnen het schilderen probeer ik vervolgens het contrast te benadrukken, bijvoorbeeld door middel van plastische versus platte vlakken, felle versus doffe kleuren en door het gebruiken van meerdere schilderstijlen binnen één beeld.

Mijn werk typeert zich door het zoeken naar contrasten. Daarnaast hou ik van humor. Hoewel mijn subjecten serieus zijn, worden ze samengevoegd enigszins absurd, zoniet belachelijk."

Klik hier voor meer informatie over Sanquin en het bezoeken van de expositie.

Who doesn't like cookies?