Ritme van de Hand van Hans Keuls

01 07 2019

Hans Keuls

Ritme van de Hand van Hans Keuls

info

De Heerlense schilder Hans Keuls (1956) exposeert in de zomermaanden (van 1 juli tm. 6 september) in Zuyderland Heerlen. Hij is vooral bekend om zijn intense en pasteus geschilderde 'verf'-landschappen. Met de natuur in de hoofdrol en een belangrijke bijrol voor ritme maakt hij schilderijen die zowel impressionistisch als expressionistisch zijn van karakter. Keuls is naast kunstenaar ook drummer bij onder andere de Rick Nolov Band en The Rolling Beatles.

Hans Keuls betuigt met zijn werk een diep respect voor de natuur en de schepping. Zijn ritmische penseeltoets is vooral en zichtbaar beïnvloed door schilders zoals Monet, Van Gogh, Isaac Israels, Jackson Pollock en Chaim Soutine.

Sinds zijn stijlomslag eind jaren negentig (toen hij tijdelijk een groot atelier in het voormalig Glaspaleis Heerlen had, tussen 1997-2000, nu Schunck), wordt zijn werk steeds breder opgemerkt, zowel nationaal als internationaal. Dit heeft geleid tot vele tentoonstellingen en vertegenwoordiging in kunstcollecties in binnen- en buitenland, waaronder de VS, China, Noorwegen, Engeland,  Spanje, België, Italië en Duitsland.

Over zijn werk zijn drie boeken verschenen. Het laatste, getiteld "RHYTHM", kwam uit op zijn zestigste verjaardag en werd gepresenteerd tijdens Cultura Nova, bij een grote live-schildering in het Parkstad Limburg Theater. Ook was er een  tentoonstelling in de voormalige Stadsgalerij aan verbonden.

Het werk van Hans Keuls wordt in Nederland vertegenwoordigd door Galerie POST+GARCÍA te Maastricht.

Who doesn't like cookies?