Bouwfonds: Avro Kunstuur 'VERBORGEN COLLECTIES' 5 november & 12 november 20

info

Het televisieprogramma 'VERBORGEN COLLECTIES' van AVRO Kunstuur besteedt op ZATERDAG 5 ÉN ZATERDAG 12 NOVEMBER aandacht aan Bouwfonds Kunstcollectie en Bouwfonds Cultuurfonds van Rabo Vastgoedgroep.

BOUWFONDS KUNSTCOLLECTIE
In "Verborgen Collecties" worden bedrijfscollecties, museale verzamelingen in depots en privécollecties die normaal gesproken niet zomaar toegankelijk zijn aan het licht gebracht.

Kunsthistoricus Jhim Lamoree praat onder andere met Sharon Oldenkotte-Vrolijk (directeur afdeling Kunst & Cultuur van de Rabo Vastgoedgroep) en Jenny Rietbergen- Barendregt (hoofdconservator en adviseur Kunst & Cultuur) over het ontstaan, de opbouw, het verzamelbeleid en beheer & behoud van de collectie. Isaäc Kalisvaart (lid hoofddirectie Rabo Vastgoedgroep) wordt geïnterviewd over het belang van kunst en cultuur voor de organisatie. Ook kunstenaars Susanne Kriemann en Zeger Reyers vertellen over hun werk dat opgenomen is in de Bouwfonds Kunstcollectie.

BOUWFONDS CULTUURFONDS
Initiatieven die bijdragen aan de kwaliteit en de beleving van de (semi)- openbare ruimte worden door Bouwfonds Cultuurfonds ondersteund. Bouwfonds Cultuurfonds wordt mogelijk gemaakt door Bouwfonds Ontwikkeling. Projecten als de realisatie van de Schatkamer (NAi, Rotterdam), de restauratie van de 's Gravenhaagsche Stadsrijschool en Stoney Stew (Amersfoort) komen in beeld.

UITZENDING
De eerste aflevering van het tweeluik "Verborgen Collecties" van AVRO Kunstuur wordt uitgezonden op zaterdag 5 november, de tweede aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 12 november (AVRO, Nederland 2, 17.00 uur).

Who doesn't like cookies?