DSM Art Collection

Koninklijke DSM is een 'purpose-led' wereldwijd bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. DSM stimuleert economische welvaart, milieuontwikkelingen en sociale vooruitgang om voor alle belanghebbenden duurzame waarde te creëren. DSM levert innovatieve bedrijfsoplossingen op het vlak van voeding voor mens en dier, persoonlijke verzorging en aromaproducten, medische apparatuur, groene producten en toepassingen, en nieuwe mobiliteit en connectiviteit. DSM en de hieraan gelieerde ondernemingen genereren een netto jaaromzet van ca. €10 miljard met ongeveer 23.000 werknemers. Het bedrijf is beursgenoteerd op Euronext Amsterdam.

 

 

Collectie

De verzameling kunstwerken binnen DSM  bestaat op dit moment uit hedendaagse internationale kunst, met inhoudelijke accenten op innovatie, duurzaamheid en snelgroeiende economieen , themas  die DSM als Life Sciences and Material Sciences Company bezig houden.

Kunstbeleid
Koninklijke DSM is op wetenschappelijke basis actief in voeding, gezondheid en duurzaam leven en engageert zich op vele manieren met zijn maatschappelijke omgeving. DSM's eigen kunstcollectie is een van de manieren waarop het bedrijf daar al meer dan honderd jaar uitdrukking aangeeft.

Met de moderne hedendaagse kunst wil DSM medewerkers wereldwijd in aanraking te brengen met hedendaagse kunst en een inspirende werkomgeving bieden.Het doel van de collectie is kunst verzamelen op professioneel niveau ter versterking  en ondersteuning van het  corporate imago van DSM. Door middel van kunst  wil de DSM Art Collection een brug bouwen tussen DSM en de internationale samenleving.

Geschiedenis
De geschiedenis van DSM staat in het teken van succesvolle aanpassing en verandering. Vanaf het begin in 1902, toen de Nederlandse overheid de onderneming oprichtte als staatsmijnbouwbedrijf, via een beursgenoteerde producent van (bulk)chemicaliën tot het DSM van vandaag: een 'purpose-led' wereldwijd bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven

Collecties 11 oktober 2017
Catharien Romijn gastcurator bij het Bonnefantenmuseum
Verzameling Jacques & Miny Defauwes
Collecties 5 mei 2015
De Limburgers in de DSM Art Collection
In het kort

Naam collectie
DSM Art Collection

Contactpersoon
Catharien Romijn

Hoofdkantoor
Heerlen

Locaties kunstcollectie
De collectie is op dit moment verspreid over vijf locaties in Nederland: Heerlen, Sittard, Geleen, Delft en Waalwijk.

Aantal kunstwerken
Kerncollectie 785 werken

Ontstaansjaar
1902. Kunstaankopen sinds 1952 en kunstbeleid sinds 1985

Disciplines
Alle displines

Verzamelgebied
Aanvankelijk gebonden aan de regio Limburg maar vanaf 2003 ook hedendaagse nationale en internationale kunst.

Website bedrijf
www.dsm.com

Website kunstcollectie
www.dsm.com

Expositieruimte
In de hal van de kantoren in Heerlen en Sittard wordt werk van de kunstenaars geëxposeerd uit de DSM Art Collection. Gemiddeld zijn er per kantoor vijf tentoonstellingen per jaar te zien. Hoofdkantoor Heerlen – het Overloon 1, 6401 JH, Heerlen
Kantoor Sittard – Posstraat 1, 6135 KR, Sittard
Openingstijden van 17.00 - 19.00 uur.  

Ondersteuning
DSM sponsort het Bonnefantenmuseum in Maastricht.