PAN Podium - VBCN OPEN

24 11 2022

Het is donderdag 24 november en de PAN in Amsterdam loopt vol met verwachtingsvolle mensen. In een mum van tijd zijn al die mensen vanuit de rij bij de entree verspreid over de beurs. Het podium van de PAN talks is nog rustig.

Het dagprogramma van PAN podium gaat vandaag over Kunst netwerken en start om 12.00u met de winnaar van de VBCN OPEN curatoren prijs 4e editie.

Jelmer Wijnstroom (winnaar 4e editie VBCN OPEN), Willem de Haan (kunstenaar die de decorstukken voor de tentoonstelling maakte) en Hélène Webers (winnaar 3e editie) gaan in gesprek met Els Drummen (curator CODA Museum, Apeldoorn) over de prijs, de tentoonstelling, het nut van de prijs en de meerwaarde voor de winnaar.

Er volgt een uur lang een boeiend gesprek tussen deze mensen. Jelmer vertelt over hoe hij tot het winnende concept is gekomen. We horen een aantal fraaie anekdotes over de bezoeken van Willem en Jelmer aan bedrijfscollecties. Hélène vertelt over haar winnende concept dat ze samen met Mels Evers creeërde, en de meerwaarde van het winnen van de VBCN OPEN. Het heeft haar geholpen om de juiste kaders te vinden, waarin ze wil werken.

Tijdens het gesprek horen we kunstenaar Folkert de Jong vertellen over zijn werk in het kunstwerk van Willem de Haan (te zien op Instagram en de VBCN website). En bij aanvang heeft iedereen via de vlog van Shot of Culture, de tentoonstelling Corporate Offsite Dwelling A, in CODA Museum Apeldoorn kunnen zien.

De toehoorders hebben een mooie inkijk gekregen in de totstandkoming van de tentoonstelling Corporate Offsite Dwelling A en de meerwaarde van ambitieuze en toegewijde curatoren.

PAN Podium - VBCN OPEN

info

Who doesn't like cookies?