Artist’s Impression

23 01 2019

Tentoonstelling Artist's Impression van Koos Breukel in Circl.ART, kunstprojectruimte van ABN AMRO op Zuidas. Foto: GJ van Rooij.

Artist’s Impression

info

De Nederlandse portretfotograaf Koos Breukel (Den Haag, 1962) wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar mensen. In zijn studio in Amsterdam - en op locatie - portretteert hij de meest uiteenlopende figuren, van vrienden, familie en collega’s tot politici en buurtbewoners. Breukel heeft daarbij een fascinatie voor kunstenaarsportretten. Van die portretten wordt nu in Circl.ART een selectie tentoongesteld, van zowel nationale als internationale kunstenaars.

Breukels fascinatie voor kunstenaars loopt als een rode draad door zijn werk en ontstond vanuit zijn nieuwsgierigheid naar de mens achter een kunstwerk. Kun je aan het portret van een kunstenaar iets aflezen over zijn of haar werk? Beïnvloedt het portret van de kunstenaar de manier waarop je naar het werk kijkt?

Breukel vraagt regelmatig aan kunstenaars om voor hem te poseren. Elke foto is het resultaat van een ontmoeting, een gestold moment tussen de geportretteerde en hemzelf. Hoe die ontmoetingen verlopen, is onvoorspelbaar. Er kan een energie ontstaan, een uitwisseling, die als meerwaarde in het beeld blijft zitten. Maar het kan ook botsen of tegenvallen en ook dat is af te lezen aan het resultaat. Soms zegt zo’n foto daarom net zoveel over de geportretteerde als over de fotograaf.

CIRCL 

Circl is een circulair platform geïnitieerd door ABN AMRO, waarmee de bank zich met de samenleving wil inzetten voor een duurzame wereld. Het paviljoenontwerp van de Architekten Cie. is gebouwd volgens de regels van de circulaire economie, waarin niets van wat we in de samenleving maken, kopen of gebruiken, verloren gaat. 

Circl.ART 

De kunstprojectruimte Circl.ART wordt ge- programmeerd door de ABN AMRO Kunst- collectie. Circl.ART wil een platform bieden aan nieuwe ontwikkelingen in de kunst, kunst die de verbeelding prikkelt en inspeelt op maat- schappelijke en actuele thema’s. Tegelijkertijd wil Circl.ART een podium bieden aan kunstenaars om een breed publiek te bereiken. Dat kunnen presentaties zijn van werk uit de ABN AMRO- kunstcollectie of van hedendaagse kunst met een focus op maatschappelijke onderwerpen als de circulaire economie, maar ook tentoonstellingen van jong en aankomend talent, onder meer als onderdeel van de ABN AMRO Kunstprijs.

23 januari - 15 maart 2019 in Circl.ART, de projectruimte van de ABN AMRO Kunstcollectie, in CIRCL.

Voor meer informatie over Circl.ART klik hier

Who doesn't like cookies?