Expositie Saskia Boelsums

14 04 2024

Expositie Saskia Boelsums

info

De landschapsfoto's van Saskia Boelsums hebben een sterk eigen signatuur, overweldigend en schilderachtig. Ze laten de schoonheid van het landschap zien, de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer, een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. Als je naar een foto van een stormachtige dag kijkt, dan voel je de wind door je haar waaien.

Saskia Boelsums ziet zichzelf als beeldend kunstenaar met een fototoestel: “Als kunstenaar en fotograaf draag ik een rijke culturele erfenis met me mee. Ik voel me dan ook sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapsschilders zoals Van Gogh, Maris en Van Ruisdael.”

In haar foto's laat Saskia Boelsums de essentie van haar beleving zien en maakt ze de sfeer van het gefotografeerde landschap voelbaar voor de toeschouwer.

Haar natuurbeleving via fotografie overbrengen, is de drijfveer van Saskia. Zij is bij uitstek de landschapsfotograaf die de indrukwekkende, soms woeste en even vaak kwetsbare schoonheid van de natuur in beeld weet te vangen.
 

Who doesn't like cookies?