De keuze van Lodewikus uit de ING Collectie

08 03 2016

Lodewikus Hendriks (ING Senior Consultant) voor zijn favoriete kunstwerk: Katrin Korfmann, zonder titel (Centraal Station), 2001-2007, c-print op aluminium, 135 x 196 cm

De keuze van Lodewikus uit de ING Collectie

info

Lodewikus Hendriks: "Mijn favoriete werk uit de ING Collectie is de foto van Katrin Korfmann van de centrale hal van het Centraal Station in Amsterdam. Ik koos voor dit werk als eerbetoon aan Cypers' Centraal Station en Rijksmuseum. Het interieur van deze hal kennen we allemaal, vooral door het karakteristieke patroon van de vloertegels. Er is altijd veel traffic, beweging, geluid.

Ik vind het werk een imponerend voorbeeld van een weergave van 'frozen movement': statisch en dynamisch in één beeld gevangen. Ook al is het beeld vastgelegd en daarmee statisch, de mensen blijven bewegen, bijna tastbaar, de geluiden blijf je horen, geuren zijn aanwezig.

Het werk maakt me bewust van hoe gehaast we zijn: altijd op weg én snel én vluchtig, maar waar naar toe? Door de plaats van het werk in de Interne Straat van ING is het voor mij in het voorbijgaan een moment van 'slow-art beleving': even 5 minuten stil kijken en wat ervaar ik dan?

Ik waardeer sterk de ontwikkeling, de afgelopen jaren, bij Art Management om de collectie uit te breiden met aankoop van en/of samenwerking met jonge, internationale kunstenaars. Ook heb ik waardering voor de toenemende diversiteit in kunstuitingen, waardoor in toenemende mate ook bijzondere kunstfoto's aan de collectie worden toegevoegd."

Who doesn't like cookies?