Uitreiking ING Unseen Talent Award 2018

17 09 2018

Uitreiking ING Unseen Talent Award 2018

info

Op donderdag 20 september 2018 reikt de ING Bank de jaarlijkse ING Unseen Talent Award uit. De ING Unseen Talent Award, die zes jaar geleden voor het eerst werd uitgereikt, geeft aanstormend talent op het gebied van fotografie de kans om hun werk op wereldwijde schaal te presenteren. Het betreft hier een samenwerking tussen ING en het platform voor hedendaagse fotografie Unseen. 

Dit jaar zijn wederom vijf opvallende fotografen uitgeroepen tot finalisten van de ING Unseen Talent Award. Het zijn Dávid Biró (1992, Hongarije), Jaakko Kahilaniemi (1988, Finland), Pauline Niks (1982, Nederland), Eva O'Leary (1988, Ierland) en Alexey Shlyk (1986, Wit-Rusland). Hun werk maakte indruk op de scouts die in heel Europa op zoek zijn naar nieuw talent.

De vijf finalisten nemen deel aan het ING Unseen Talent-programma, dat opkomende kunstenaars stimuleert om de grenzen van de hedendaagse fotografie op te zoeken. Dit jaar staat het programma onder leiding van de Britse installatiekunstenaar, filmmaker en fotograaf Isaac Julien. Onder zijn leiding maken de finalisten nieuw werk voor de wedstrijd met als thema 'New Horizons: Exploring the promise en perils of the future'.

De winnaar van de ING Unseen Talent Award 2018 (juryprijs) ontvangt een projectfonds van € 10.000,=. Daarnaast krijgt de finalist met de meeste online stemmen (de winnaar van de publieksprijs) opdracht om een nieuw werk te maken voor de ING Collectie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de officiële opening van Unseen Amsterdam op 20 september 2018. De internationale jury bestaat uit Florian Ebner, chief of photography bij het Centre Pompidou, Emma Bowkett, director of photography bij FT Weekend, en beeldend kunstenaar en filmmaker Fiona Tan.

Voor de publieksprijs kan worden gestemd via de website van Unseen. De fotografiebeurs, inclusief het werk van de talenten, is van 21 tot en met 23 september te bezoeken in de Westergasfabriek. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Who doesn't like cookies?