Bestuurs wissel

03 07 2015

Sanne ten Brink

Bestuurs wissel

info

Sanne ten Brink (collectie ING) volgt Sabrina Kamstra (collectie AMC) op als voorzitter van het bestuur van de VBCN. Sabrina Kamstra en Catharien Romijn (collectie DSM) sluiten na een verkozen verlenging hun bestuursperiode af. Augusto Pereira Silva (AKZO Nobel) is door de leden als bestuurslid verkozen.

Catharien Romijn is zes jaar bestuurslid geweest. Zij was binnen het bestuur verantwoordelijk voor de publiciteit van de VBCN en heeft zich met veel enthousiasme en precisie ingezet voor zowel de interne als de externe communicatie van de VBCN.

Sabrina Kamstra was drie jaar bestuurslid en vier jaar bestuursvoorzitter van de VBCN. Onder haar voorzitterschap heeft de VBCN zich van vereniging ontwikkeld tot een platform voor bedrijfscollecties in Nederland. Dat heeft zich onder meer geuit in een nieuwe visuele identiteit met een nieuwe website. Daarnaast zijn onder haar bewind voor de leden diverse evenementen voor de leden georganiseerd, met als hoogtepunt de bijeenkomst in het Kröller-Müller voor management van de leden.
Sabrina was de initiator van de VBCN OPEN, de tweejaarlijkse curatorenprijs voor curatoren die een tentoonstelling willen maken met en over bedrijfscollecties. Mede door haar inzet en toewijding kwam het eerste grootschalige onderzoek naar de effecten van bedrijfscollecties van de grond.

De VBCN dankt Sabrina Kamstra en Catharien Romijn voor hun inzet voor de VBCN!

Wie houdt nu niet van cookies