Dag excursie Rotterdam

11 12 2019

Dag excursie Rotterdam

info

Afgelopen woensdag 11 december, toog er een delegatie van de VBCN naar Rotteram voor een tour door de stad, waarbij er 3 diverse instellingen zijn bezocht.
 
Tale of a Tub
Gastvrouw: directeur Julia Geerlings
Deze presentatie instelling is gevestigd in een oud badhuis in Rotterdam-Noord. Een unieke plek met een bijzondere internationale programmering.
Centrale vraag in hun tentoonstellingsbeleid is hoe kunst kan bijdragen aan het begrijpen van actuele sociale, politieke en ecologische issues. Meer info: http://a-tub.org/
 
Nederlands Fotomuseum (inclusief lunch)
Gastheer: Martijn van den Broek (hoofd collecties)
Het Nederlands Fotomuseum bezit meer dan 5 miljoen beelden. Onlangs heeft het museum van het Rijk subsidie ontvangen om de collectie voor de toekomst veilig te stellen en te gaan digitaliseren.
Martijn van den Broek vertelt ons alles over het digitaliseren van een collectie. Daarnaast bezoeken we de huidige tentoonstelling van de Belgische fotografe Katrien de Blauwe.
Els Drummen geeft een korte toelichting waarom Nationale-Nederlanden (NN) zich verbonden heeft aan de collectie van dit museum en hoe o.a. de bedrijfscollectie van NN hierdoor wordt uitgebreid.
Meer info: https://www.nederlandsfotomuseum.nl/
 
Stichting Droom en Daad
Gastheer: Wim Pijbes (directeur)
Stichting Droom en Daad komt voort uit een familiefonds. De stichting investeert in diverse projecten in de cultuursector in Rotterdam.
Men richt zich op muziek, theater, dans, architectuur, film, literatuur en beeldende kunst. Ook focust de stichting zich op het verfraaien van de openbare ruimte en op talentontwikkeling.
Inmiddels heeft de stichting een grote impact op nieuwe initiatieven en bestaande instellingen in de stad.
Directeur Wim Pijbes geeft ons een toelichting en we gaan daarna met hem in gesprek over de dromen en daden van de VBCN.
Meer info: https://stichtingdroomendaad.nl/nl/wat-we-doen/
 
De dag werd afgesloten met een borrel bij Droom en Daad.


Wie houdt nu niet van cookies