Ons Soort Mensen: beelden uit collecties VBCN

22 05 2010

Ron Zijlstra

Ons Soort Mensen: beelden uit collecties VBCN

info

‘Ons Soort Mensen’
22 mei t/m 25 juli 2010

In samenwerking met het Virtueel Museum Zuid-As organiseert de VBCN de tentoonstelling ‘Ons Soort Mensen’. Gastcurator Lex ter Braak bedacht het concept en selecteerde meer dan 40 beelden uit de verschillende bedrijfscollecties. De tentoonstelling is van 22 mei t/m 25 juli 2010 te zien in de KunstKapel op de Zuidas van Amsterdam.

De tentoonstelling ‘Ons Soort Mensen’ biedt het publiek een unieke kans deze prachtige beelden in het openbaar te zien, die normaal niet toegankelijk zijn omdat ze zich (meestal) achter de gesloten deuren van een bedrijf bevinden. In de ronde ruimte van de KunstKapel, getransformeerd tot een modernistische tempel, komen deze mensbeelden tot leven en vormen zij een spectaculair beeldenbos. Verschillende vormen, technieken, stijlen, opvattingen en visies lopen in de tentoonstelling vrijelijk door elkaar heen en creëren een bos van beelden. Het geeft de veelzijdigheid van de mens weer in vorm en geest.

De beelden van de volgende kunstenaars worden getoond: Gijs Assmann, Stephan Balkenhol, Hans van de Ban, Jonas Brandt, Bredewold &Kristensen, Don Brown, Tom Claassen, Nicolas Dings, Patrick Farzar, Alicia Framis, Helen Frik, Folkert de Jong, Fransje Killaars, Michael Kirkham, Helena en Axel van der Kraan, Qiangli Liang, Atelier van Lieshout, Nadia Navo, Tom Puckey, Paul de Reus, Nick Renshaw, Theo Schepens, Lara Schnitger, Eja Siepman van den Berg, David Vandekop, Peer Veneman en Henk Visch.

De instellingen die genereus hun beelden in bruikleen hebben gegeven zijn: ABN AMRO Kunstcollectie, Achmea Kunstcollectie, AEGON Kunstcollectie, Ahold Kunst Stichting, Kunstcollectie AkzoNobel Art Foundation, De Nederlandsche Bank Kunstcollectie, ING Kunstcollectie, Collectie Koninklijke KPN, Kunstcollectie LUMC, Rabo Kunstcollectie en de VNO-NCW Kunstcollectie.

Wie houdt nu niet van cookies