VBCN open bijeenkomst Re: Collecting

16 02 2019

foto: Peter Tijhuis

VBCN open bijeenkomst Re: Collecting

info

Op zaterdag 16 februari vanaf 13.00 uur organiseert de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland een bijeenkomst rond het verzamelen van hedendaagse kunst in het Singer Museum te Laren. De bijeenkomst bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling Out of Office, kunstschatten uit bedrijven en een programma in de theaterzaal. Het is een mooie gelegenheid kennis te maken met de VBCN en de tentoonstelling Out of Office te zien. U bent van harte welkom.

De tentoonstelling Out of Office, kunstschatten uit bedrijven toont ruim 120 kunstwerken uit 30 bedrijfscollecties die aangesloten zijn bij de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland. Deze kunstwerken hebben hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven tijdelijk verruild voor een plaats in het museum. De vele kunsthistorische hoogtepunten worden in deze tentoonstelling voor het eerst gezamenlijk getoond. Met werken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Armando, Jan Schoonhoven en Folkert de Jong worden spannende dwarsverbanden getoond tussen kunstenaars uit verschillende periodes én tussen de diverse collecties.

U kunt zich aanmelden voor dit programma bij het secretariaat van de VBCN met vermelding van het aantal personen en het al of niet deelnemen aan een rondleiding. De tentoonstelling kan ook op eigen gelegenheid worden bezocht met/zonder audiotour.  Er zijn max. 30 plekken voor een rondleiding.

Aanmelden via de mail: secretariaat@vbcn.nl

 

PROGRAMMA COLLECTING - RE: COLLECTING

13.00 – 13.30 uur

Inloop /ontvangst gasten/evt. rondleidingen indelen

 

13.30 – 14.30 uur

Bezoek tentoonstelling: keuze rondleiding /eigen gelegenheid/ met audiotour

 

14.30 – 14.50 uur

Drankje in foyer / info over VBCN /naar theaterzaal om 14.50 uur

 

15.00 - 15.10 uur

Welkom door Philippien Noordam, voorzitter van VBCN, met toelichting op tentoonstelling/vereniging/netwerkfunctie.

 

15.10 - 15.30 uur

Verily Klaassen, hoofd Kunstzaken Rabobank, vertelt over de Rabo Kunstcollectie: Meer dan verzamelen.

 

15.30 - 16.30

Winnaars van de VBCN curatorenprijs Helene Wevers en Mels Evers over hun project RE: Collecting. Pitch door kunstenaar Erik van Lieshout

 

16.30 - 17.00

Kunstwerken op locatie in Singer zalen nader bekijken: opties: VBCN Open zaal en enkele hedendaagse werken met toelichting op reden van aankoop door de curatoren.

 

17.00-17.30

Afscheid/drankje met gasten en VBCN afgevaardigden

Wie houdt nu niet van cookies