Unseen Photo Fair & Festival

17 09 2015

Peter Puklus, Painted plaster head (Self-portrait of a man in orange), 2015 (c)

Unseen Photo Fair & Festival

info

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september a.s. vindt Unseen Photo Fair & Festival plaats in Amsterdam.

Ook dit jaar biedt Unseen de VBCN leden weer een exclusieve ontvangst aan, voorafgaand aan de VIP Preview. Tijdens deze ontvangst zullen Claartje van Dijk (International Center of Photography, Assistant Curator Collections) en  Ann-Christin Bertrand (Exhibition centre for photography C/ O Berlin, Curator Talents Program) vertellen over de huidige ontwikkelingen op het gebied van fotografie en het scouten van internationaal jong fotografietalent.

De vierde editie van Unseen keert terug met een nog sterkere focus op nooit eerder getoond werk en een uitgebreid festivalprogramma in Amsterdam dat fotografie in al haar vormen viert.

Op Unseen Photo Fair presenteren 54 galeries de belangrijkste ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie. Dit jaar zijn wederom galeries als de Flowers Gallery (UK), Martin van Zomeren (NL), Robert Morat Galerie (DE) en G/P Gallery (JP) vertegenwoordigd. Bovendien verwelkomt Unseen nieuwkomers als GRIMM (NL), Gallery Kopeikin (USA), Starter (PL), Parrotta Contemporary Art (DE) en vele anderen.

De Unseen Premieres, werken die nog nooit eerder getoond zijn, noch in galeries, noch in musea of op beurzen, zijn dit jaar weer terug. In samenwerking met de galeries zullen tijdens Unseen meer dan 80 werken en series voor het allereerst aan het publiek getoond worden. Tijdens de beurs kunnen bezoekers de Unseen Premiere Presentaties bijwonen, waarbij de premièrekunstenaars een exclusieve toelichting geven op hun werk.

Dit jaar wordt het Unseen Festival geïntroduceerd in Amsterdam, een tiendaags programma vol met fotografie. Van 18 tot en met 27 september werkt Unseen samen met meer dan 40 diverse culturele instituten, academies, fotografen en kunstenaarsinitiatieven in de stad die op een vernieuwende en onconventionele wijze fotografie presenteren.

Openingstijden
Vrijdag 18 september: 12.00 - 22.00 uur
Zaterdag 19 september: 11.00 - 20.00 uur
Zondag 20 september: 11.00 - 17.00 uur

Voor meer informatie zie:
www.unseenamsterdam.com

Wie houdt nu niet van cookies