VBCN x PAN Talk

21 11 2023

VBCN x PAN Talk

info

De beurs PAN Amsterdam is al gezellig druk als ik aankom op de PAN. Na het oriënteren op de plattegrond begeef ik mij eerst naar PAN PODIUM. Daar gaat het namelijk vanmiddag allemaal gebeuren voor de VBCN. De PAN TALK over Hoe verzamel je Digitale kunst. De opzet is gelijk aan vorig jaar, dus dat gaat helemaal goed komen. Nu met een gerust hart over de beurs. Om 15.00u ontmoeten we VBCN leden bij de bar voor een drankje en een taartje.

Moderator Wende Wallert (VU) heet om 16.00u het gesprekspanel welkom bij PAN Podium. Conservator Els Drummen van CODA Apeldoorn, conservator Jorrit van Bavel (Albert Heijn), directeur van LIMA, Gaby Wijers en kunstenaar Harm van Dorpel. Wat is digitale kunst volgens de panelleden? Harm geeft aan dat een werk gemaakt met digitale bronnen waaronder een computer en een digitaal aangestuurde printer volgens zijn definitie ook al onder digitale kunst valt.

We krijgen interessante inkijkjes over wat koop je precies bij digitale kunst. Welke afspraken kun je maken en hoe conserveer je informatiedragers. Els memoreert wat een opmars digitale kunst heeft gemaakt als kunstuiting. We zijn op de PAN en we zien veel digitale kunst op de beurs en we spreken erover hier bij PAN Podium. Na het beantwoorden van vragen uit de zaal ronden we af. Een geslaagde PAN Talk.

Met veel nieuwe informatie over digitale kunst en een voldaan gevoel, stap ik in de auto en sluit aan in de file richting huis.

Anouk van Buuren (Kunstcollectie Essent-Enexis + Bestuurslid)

Wie houdt nu niet van cookies