Revolutionary Traces

11 06 2015

Revolutionary Traces

info

In de centrale hal van het hoofdkantoor in Hoevelaken is het kunstwerk 'Revolutionary Traces' van de kunstenaar Ângela Ferreira tijdelijk opgesteld.

Het initiatief van de Bouwfonds Kunststichting om het werk Revolutionary Traces van de toonaangevende Portugees/Zuid-Afrikaanse kunstenaar Ângela Ferreira (1958) te tonen, komt voort uit de bijna 40-jarige traditie om kunst te verbinden met het bedrijf. Het werk is bovendien een verwijzing naar het oorspronkelijk gebruik van deze hal in de jaren zeventig, namelijk voor het tonen van modelwoningen.

Álvaro Siza Vieira
Revolutionary Traces van Ângela Ferreira gaat in op een bijzondere periode in de geschiedenis van de woningbouw in Nederland, waarbij de architect Álvaro Siza Vieira, de toenmalig wethouder van volkshuisvesting Adri Duivesteijn en bewonersparticipatie een belangrijke rol speelden.

Experiment en participatie
Het werk van Ângela Ferreira geeft aanleiding om te reflecteren op de huidige praktijk van woningen bouwen en de ruimte voor experiment en participatie. De sculpturen van Ferreira zijn geen representatie van de werkelijkheid maar een transformatie ervan. Hierdoor is een nieuwe duiding van de huidige en historische realiteit mogelijk. En daarmee ook een nieuwe kijk op de toekomst.

Samenwerking
Revolutionary Traces bestaat uit sculpturen, documentatie en video's en is geproduceerd door
Stroom Den Haag. Stroom richt zich met haar programma vanuit beeldende kunst, architectuur,
stedenbouw en vormgeving op de stedelijke omgeving.

De installatie is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaanfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag en Bouwfonds Kunststichting.

Tentoonstelling in het hoofdkantoor van Rabo Vastgoedgroep, Westerdorpsstraat 66, Amsterdam.
Bezoek alleen op afspraak, tijdens kantooruren.

Telefoon: (033) 532 9218
Email:  T.a.v. Caroline Coffrie
c.coffrie@rabovastgoedgroep.nl

Wie houdt nu niet van cookies