Henri Jacobs + Koen Taselaar

07 04 2017

Henri Jacobs + Koen Taselaar

info

Voor het eerst is het werk van Koen Taselaar en Henri Jacobs samengebracht in de duo-tentoonstelling JA TA TA JA in de Erasmus Gallery, Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor deze gelegenheid gaan Taselaar en Jacobs een samenspel aan waarbij het werk niet alleen naast elkaar maar ook letterlijk over elkaar heen gepresenteerd zal worden.

In het werk van Koen Taselaar (1986) staan naast het beeld vaak letters en tekst centraal. Bestaande of zelf gemaakte letters en lettertypes worden door Taselaar gecreëerd, gestapeld, gestructureerd en samengesteld als tekst en als vorm, waardoor er een enorme gelaagdheid ontstaat. Zijn vaak humorvolle vindingrijkheid en directe manier van werken stralen vrijheid en grenzeloosheid uit.

De tekeningen van Henri Jacobs (1957) worden gekenmerkt door een virtuoze techniek, zeer nauwkeurig en speels tegelijkertijd. Sinds 2003 werkt Jacobs aan het project 'Journal Drawings", een voortdurende serie tekeningen waarin Jacobs steeds opnieuw met uiterste precisie motieven en vormen ontwikkelt. In het werk van Jacobs zijn vaak verwijzingen te vinden naar de kunstgeschiedenis en kunstenaars zoals bijvoorbeeld Matisse en Jasper Johns.

Naast tekeningen maakt Jacobs ook wandkleden. Voor de trappenhuizen van de gerenoveerde UB van de Erasmus Universiteit heeft Jacobs twee grote wandkleden ontworpen, die te zien zijn na de openstelling van de UB mei 2017.

Tentoonstelling JA TA TA JA
13/04 tot 7/7 - ma-vrij 9-18

Erasmus Gallery AB-57 
Erasmus Universiteit Rotterdam
gang van A- naar C-gebouw
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Info kunstzaken EUR
T (010) 408 2802
E art-affairs@eur

Wie houdt nu niet van cookies