THE HIDDEN PICTURE

10 09 2014

Michelangelo Pistoletto (1933), Autoritratto con occhiali gialli, 1973, zeefdruk op rvs , 100 x 70 x 2 cm

THE HIDDEN PICTURE

info

40 jaar kunst verzamelen bij ING

Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen

12 september 2014 - 4 januari 2015

The Hidden Picture geeft een uitgebreide impressie van de internationale ING kunstcollectie. De tentoonstelling laat een overzicht zien van moderne en hedendaagse kunst die doorgaans niet voor het publiek te zien is. Normaal gesproken hangen deze meer dan zeventig werken verdeeld over talrijke bankkantoren in binnen- en buitenland of ze worden individueel en tijdelijk tentoongesteld.

Het Cobra Museum heeft in samenwerking met ING meer dan zeventig werken, variërend van schilderijen, tekeningen, sculpturen tot foto's en video's geselecteerd en legt daarmee dwarsverbanden tussen kunstwerken uit verschillende decennia, stijlen en landen.

Het is tevens de eerste keer dat delen uit de collecties van ING Nederland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk samen te zien zijn. met o.a. Michelangelo Pistoletto, Ossip Zadkine, Iris van Dongen, Ad Dekker, Piet Mondriaan, Pyke Koch, Richard Deacon, Carel Willink, Cristian Boltanski, René Daniëls, Roni Horn, Jessica Diamond, Michael Raedecker e.v.a.

Drie deelnemers (Ana Navas, Timmy van Zoelen, Paul Geelen) van onafhankelijke kunstenaars instituut De Ateliers uit Amsterdam maken in opdracht van ING een nieuw werk voor de collectie dat voor het eerst te zien zal zijn in het Cobra Museum.

Voor ING pashouders geldt een korting van 50% op de reguliere toegangsprijs (korting geldt niet i.c.m. andere kortingsacties)

THE HIDDEN PICTURE
40 jaar kunst verzamelen bij ING


12 september 2014 - 4 januari 2015

Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen

Kijk voor meer informatie op:cobramuseum

Wie houdt nu niet van cookies