ING Collectie in Zuiderzee- museum

14 04 2012

Ruud van Empel, World # 23, 2006, cibachrome print met plexiglas op dibond

ING Collectie in Zuiderzee- museum

info

Tot en met 28 oktober 2012 presenteert het Zuiderzeemuseum in het binnenmuseum schilderijen en foto’s uit de ING Collectie. De tentoonstelling De kleur van water bevat circa zestig kunstwerken. Deze selectie toont werk van toonaangevende kunstenaars op zoek naar de reflectie, vorm en de verbeelding van water. Dit is tevens het jaarthema van het museum.

De tentoonstelling is een gezamenlijk initiatief van ING Art Management en het Zuiderzeemuseum en is samengesteld door Caroline Vos, conservator van de ING Collectie. Het vroegste werk in de tentoonstelling is een dorpsgezicht van Joost Cornelisz Droochsloot (ca.1585-1666) en dateert uit 1643. Verder bestaat de presentatie uit werk van onder andere Ruud van Empel, Dick Pieters, en Sven Kroner. Ook zijn er enkele kunstwerken uit de collectie van het Zuiderzeemuseum te zien.

Atelier op zaal
13.04 - 12-05  
Elmer de Gruijl houdt atelier op zaal

Gedurende de tentoonstelling biedt het Zuiderzeemuseum in samenwerking met ING zes kunstenaars een ‘Artist in Residence’ aan. Iedere maand verblijft één van hen in het Zuiderzeemuseum om zich te laten inspireren door de omgeving van de voormalige Zuiderzee. Van iedere kunstenaar wordt een kunstwerk aan de tentoonstelling toegevoegd. Het Zuiderzeemuseum stimuleert jonge kunstenaars en ontwerpers om hun visie op de collectie, het museum en de geschiedenis van de Zuiderzee te verbeelden. Dat leidt steeds tot verrassende nieuwe ontwerpen en kunstwerken. Het museum presenteert deze hedendaagse topstukken regelmatig, in een setting met de authentieke voorwerpen. Zo ontstaat een boeiende wisselwerking tussen collectie en hedendaags ontwerp waarbij de bezoeker wordt meegenomen in het totstandkomingsproces van de kunstwerken.

Wie houdt nu niet van cookies