Aanwinsten eigen kunstcollectie

17 04 2012

info

In de hal van het Huis der Provincie heeft de provincie een tentoonstelling ingericht met werken uit de provinciale kunstcollectie. De tentoonstelling is tot en met 31 mei op werkdagen tijdens kantooruren te bezichtigen. Getoond worden de kunstwerken die het afgelopen jaar aan de kunstcollectie zijn toegevoegd. De schilderijen, foto’s, tekeningen en beelden hebben gemeen dat ze alle van kunstenaars zijn die een band met Gelderland hebben. Deze kan er uit bestaan dat zij er aan de kunstacademie gestudeerd hebben, er geboren zijn of er werken en wonen.

Voortbouwend op de bestaande collectie zijn enkele werken aangekocht van kunstenaars waar de provincie al werk van in de collectie heeft, zoals van Margriet Smulders, Louise te Poele, Hjalmar Riemersma en Rosemin Hendriks. Deze kunstenaars laten een ontwikkeling in hun werk zien die nieuw is, waardoor het interessante aanvullingen op de collectie vormen. Kunstenaars in de tentoonstelling die nog niet eerder in de collectie waren opgenomen zijn Dieuwke Spaans, Alexander Bobkin, Sylvia Evers, Aline Eras en Machyta Giebels. Een enkeling, zoals Aline Eras, komt rechtstreeks van de kunstacademie, maar de meeste kunstenaars zijn al weer een tijdje werkzaam.

De provincie bevestigt met de aankopen voor de kunstcollectie haar betrokkenheid met kunstenaars.
Het doel hiervan is tweeledig: de Gelderse beeldende kunst wordt gestimuleerd en hiernaast kan er door jaarlijkse aankopen voor de collectie een beeld getoond worden van de Gelderse kunstproductie door de jaren heen.

De provincie vindt dat beeldende kunst bijdraagt aan de kwaliteit van het leven en de leefomgeving. Door de aanwezigheid van beeldende kunst in de provinciale gebouwen wordt een plezierige en inspirerende omgeving gecreëerd voor bezoeker en medewerker. Wanneer deze tentoonstelling is afgelopen, worden de kunstwerken beschikbaar gesteld voor uitlening aan medewerkers in de provinciale gebouwen om hun werkplek aan te kleden. Ook worden ze geplaatst in de representatieve ruimtes van het Huis der Provincie.

Wie houdt nu niet van cookies