Tentoonstelling Ocean Ripple van Rinke Nijburg

21 11 2017

Rinke Nijburg, Ocean Ripple I, 2017, c-print, 105 cm x 185 cm

Tentoonstelling Ocean Ripple van Rinke Nijburg

info

Te zien van 15 november 2017 t/m 15 januari 2018 in Rijnstate Arnhem.

Dankzij wetenschap en techniek wordt het mogelijk steeds verder af te dalen in de grote oceanen van de wereld. In het dikke duister ontdekken duikboten leven dat geen zonlicht nodig lijkt te hebben om te kunnen bestaan. Met kosmische duikboten lukt het techniek en wetenschap ook om steeds dieper te duiken in de kosmische oceanen die de aarde omringen. De vraag of elders in het heelal leven mogelijk is wordt steeds vaker en luider gesteld. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor het zover is dat - eens en voor altijd - wordt aan getoond dat we niet alleen zijn.

Rinke Nijburg (Lunteren 1964) heeft zich in zijn werk als kunstenaar altijd gebogen over de vraag wat het precies is om een menselijk lichaam te hebben dat kwetsbaar is. Nu we steeds beter begrijpen dat de aarde net zo kwetsbaar is als ons lichaam, speurt Nijburg in zijn werk naar het warm kloppende hart van de kosmos. Ergens in het onmetelijke heelal moet een gigantisch grote 'moederaarde' zijn waar we op tijd naartoe kunnen reizen en waar we ons - eens en voor altijd - 'thuis' voelen. Nijburg speurt miljarden dode computerpixels af om die ene rimpeling in de oceaan te traceren. (tekst Rinke Nijburg)

Rinke Nijburg is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem en de Rijksakademie in Amsterdam. Hij woont en werkt in Arnhem.

Kijk op kunst.rijnstate.nl voor meer informatie.

De expositie is iedere dag van 9:00 uur tot 21:00 uur te bezichtigen in Rijnstate Arnhem, route 01-40.

Wie houdt nu niet van cookies