Corporate Offsite Dwelling A in CODA Apeldoorn - de nieuwe werkplek

11 09 2022

 

 

Corporate Offsite Dwelling A in CODA Apeldoorn - de nieuwe werkplek

info

Reserveer een werkplek in de tentoonstelling:

Jelmer Wijnstroom presenteert in CODA Museum een verrassende selectie beeldende kunst uit bedrijfscollecties, maar verandert ook context en omstandigheid door naast het kantoor en de thuiswerkplek een derde werkplek in het museum te creëren.

Centraal in dit concept staan vragen over de betekenis van bedrijfscollecties als de omstandigheden veranderen. Missen medewerkers de kunstwerken die ze voor corona gewend waren dagelijks op kantoor te zien? Welk effect heeft de gewijzigde situatie op medewerkers en hoe beïnvloedt de gewijzigde situatie de betekenis van de bedrijfscollectie? En wat gebeurt er als we – in het museum – een derde werkplek met beeldende kunst uit bedrijfscollecties creëren? Hoe verhoudt kunst zich tot de omgeving en de bezoeker? Krijgt de kunst uit de bedrijfscollecties een nieuwe betekenis? Het antwoord op deze vragen kunnen bezoekers zelf formuleren door te komen werken in CODA Museum.

Van 13 september tot 4 december 2022 kun je in CODA dagelijks komen werken op een unieke plek ontworpen door kunstenaar Willem de Haan, omringd door topstukken uit Nederlandse bedrijfscollecties. Er zijn 6 individuele werkplekken, een vergadertafel met plek voor 5 personen en 2 zitplekken in ‘de wachtruimte’. Kom alleen of met ‘collega’s’ en ervaar deze bijzondere setting. Via deze link kun je een werkplek reserveren.  

Review werken in de tentoonstelling van VBCN-lid St.kunstcollectie Essent-Enexis: "Ik zit heerlijk rustig op dinsdagochtend te werken in de tentoonstelling Corporate Offsite Dwelling A in CODA Museum Apeldoorn. Wacht even…ik zit te werken in een tentoonstelling op zaal? In een museum? Wie heeft dat wel eens meegemaakt? Ik zit helemaal niet rustig te werken. Ik vind dit heel bijzonder." Het is mogelijk gemaakt door curator Jelmer Wijnstroom en kunstenaar Willem de Haan. Jelmer is de winnaar van de VBCN OPEN Curatoren prijs en heeft zijn winnende concept mogen maken. Wil jij ook deze unieke ervaring opdoen? Boek dan een werkplek via deze link

Wie houdt nu niet van cookies