Kunst in tijden van Corona - een kunst project van Kunstzaken Amsterdam UMC

04 03 2021

17 05 2021

Kunst in tijden van Corona - een kunst project van Kunstzaken Amsterdam UMC

info

Tentoonstelling - publicatie – podcasts - edities

In het eerste kwartaal van vorig jaar veranderde de wereld volledig. 2020 zal de boeken ingaan als het jaar van de Coronapandemie. Voor Amsterdam UMC is het een ongekende periode waarbij onder grote druk gewerkt wordt. Covid-19 is allesbepalend in het ziekenhuis en in het medisch wetenschappelijk onderzoek.
Kunst is een onderdeel van Amsterdam UMC, de collectie vormt een reflectie op de tijd. Kunstzaken heeft gezocht naar een manier hoe de covid-19 pandemie in de collectie te markeren. Hiervoor is een werkvorm gevonden die de naam curated collecting heeft meegekregen. In plaats van reeds ontwikkelde werken aan te kopen, zijn opdrachten gegeven aan elf kunstenaars en tien auteurs om op de covid-19 crisis te reflecteren. Deze werken zijn opgenomen in de collectie.

Kunstenaars: Salim Bayri, Inez de Brauw, Koen Ebeling Koning, Eddo Hartmann, Sarah Mei Herman, Rachel de Joode, Gert Jan Kocken, Narges Mohammadi, Jennifer Tee, Floris Tilanus en Roy Villevoye

Auteurs: Jacobien Erbrink, Christel Grimbergen, Kristien Hemmerechts, Ingmar Heytze, Rinske Kegel, Bert Keizer, Sander Kollaard, Bas Sebus, Erik Solvanger, P.F. Thomése

Podcasts, edities en tentoonstellingen

Parallel aan deze uitgave zijn podcasts gemaakt waarin de beeldend kunstenaars hun werk toelichten. Deze podcasts zijn te beluisteren op het Spotify-account van Amsterdam UMC.

De kunstwerken worden opgenomen in de collectie en tentoongesteld in Amsterdam UMC. 
Van 4 maart tot 17 mei 2021 in de AMC Brummelkamp galerie en van 20 mei tot 26 juli bij Patio X op locatie VUmc. 

De werken van Floris Tilanus, Eddo Hartmann en Rachel de Joode van de kunstwerken zijn in een gelimiteerde oplage van 20 uitgegeven. 
Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid bezoek onze website www.amc.nl/kunst. 

Naast een tentoonstelling in de AMC Brummelkamp Galerie, omvat het project podcasts, een publicatie en zijn er edities te koop. Omdat we op dit moment geen bezoekers mogen ontvangen in verband met de coronamaatregelen hebben we een film gemaakt.

 

Concept : Sabrina Kamstra

Eindredactie en productie: Menno Dudok van Heel en Sabrina Kamstra

 

Wie houdt nu niet van cookies