Paul de Reus - beelden en tekeningen

26 02 2013

Paul de Reus, Duiker, 50 x 60 cm

Paul de Reus - beelden en tekeningen

info

Paul de Reus (1963) woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde ruimtelijke vormgeving aan de Academie Minerva Groningen en voltooide vervolgens de Jan van Eyck Academie in Maastricht.
Naast tekenaar is De Reus bovenal beeldhouwer. Hij maakt wonderlijke en surrealistische beelden, waarin hij de meest zwaarmoedige gedachten op een lichtvoetige en humoristische manier weergeeft.
Het mannetje op zijn beeld Hallo aarde lijkt op de kleine prins uit het beroemde hedendaagse sprookje van Antoine de Saint d’Exupery, waarin het prinsje de eigenaardigheden van volwassen mensen beschrijft. In zijn beeld Land met wolken laat De Reus het tegenovergestelde zien: een veilige wereld bevolkt met schaapjes en wolken.

Tekeningen zijn ‘in’, musea en galeries tonen ze steeds vaker. Tekenen is immers een prachtig, vrij medium, dat de kunstenaar alle ruimte geeft om zijn fantasie de vrije loop te laten. De Reus buit de talrijke mogelijkheden ten volle uit. Hij tekent al vanaf het begin van zijn carrière en heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, waarin hij de meest bizarre taferelen schetst. Met zijn gortdroge titels versterkt hij de zeggingskracht van afbeeldingen waarin niets is wat het lijkt.

Paul de Reus in de AMC Brummelkamp galerie met  tekeningen en beelden van 26 februari tot 23 april 2013
AMC Brummelkamp Galerie open: 7/24 open Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam Zuid Oost

Wie houdt nu niet van cookies