Schottenrock - Cornelius Quabeck

13 01 2013

Cornelius Quabeck, Sleepless, olieverf en inkt op doek, 91 x 86 cm

Schottenrock - Cornelius Quabeck

info

‘Schottenrock’ is een expositie van de jonge Duitse kunstenaar Cornelius Quabeck die vanaf 24 januari 2013 in de kunstruimte van de Nederlandsche Bank te bewonderen zal zijn. Quabeck laat in deze nieuwe expositie een groep van dertien schilderijen zien die hij in 2011 als artist in residence in Glasgow vervaardigde.

Quabeck geboren in 1974 te Wuppertal (Duitsland), schilderde na zijn afstuderen in 2000 aan Chelsea College of art and design, voornamelijk figuratieve voorstellingen. Na een verblijf van twee maanden in Glasgow liet hij zich inspireren door de Schotse ruit en door de clichés waar mensen Schotland mee associëren. Niet alleen de op humoristische wijze weergegeven clichés komen aan bod. Ook intieme schilderijen van Quabeck’s vrouw vormen een onderdeel van deze expositie. ‘Schottenrock’ geeft een variëteit aan verhalen over dagdromen en slapeloosheid in de nacht, een mix van emoties als opwinding en eenzaamheid. Ervaringen die niet ongewoon zijn voor de reiziger naar nieuwe bestemmingen.

De tentoonstelling is te zien van 24 januari tot en met 7 maart 2013 in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank (Westeinde 1, Amsterdam). Uitsluitend op afspraak te bezoeken, legitimatie verplicht. Telefoon +31(0)20-5242183.

Wie houdt nu niet van cookies