Focus & Diversiteit

13 07 2017

Uit de serie A Day in Holland / Holland in a Day van Barbara Visser 

Focus & Diversiteit

info

Diversiteit is een hot issue aan het worden binnen De Nederlandsche Bank. Op vele manieren, zoals met discussies, artikelen en een enquête, is er aandacht voor de man-vrouwverhouding, de etnische en culturele verscheidenheid en de diversiteit aan persoonlijkheden binnen de organisatie. De Kunstcommissie speelt hierop in met een bijzondere foto-expositie: Focus & Diversiteit.

De tentoonstelling bestaat uit aansprekende foto's uit de eigen collectie. De Kunstcommissie heeft deze de afgelopen jaren verworven vanwege hun intrinsieke en esthetische kwaliteiten.

Fotografie is een belangrijk en groeiend onderdeel van de hedendaagse kunstcollectie van DNB. Bovendien past fotografie heel goed bij de visie van de Kunstcommissie: "DNB verzamelt eigentijdse kunst die inspireert, verbindt en de dialoog levend houdt."

DNB is een dynamische organisatie die zichzelf steeds kritisch moet evalueren. Met haar zeer diverse collectie wil de Kunstcommissie medewerkers aanzetten tot contemplatie, ze prikkelen, uitdagen en verbinden. De expositie nodigt uit tot het leggen van verbanden tussen deze twee zaken: het collectiebeleid van de Kunstcommissie en de diversiteit van DNB

De tentoonstelling is van 13 juli tot en met 16 augustus 2017 in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Een afspraak maken kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of telefonisch (020-5242183). Legitimatie is verplicht.

Wie houdt nu niet van cookies